Regio: Bibliotheken Biblionet Groningen gesloten

De 38 bibliotheken van Biblionet Groningen blijven vanaf maandag 16 maart tot 6 april gesloten. Dit geldt dus ook voor alle bibliotheken in Midden-Groningen (Hoogezand, Harkstede, Noordbroek, Zuidbroek, Slochteren, Siddeburen en de bibliotheek op het Dr. Aletta Jacobs College).

Biblionet Groningen volgt nauwgezet het actuele corona-nieuws. Ze houden ons aan de richtlijnen van de Veiligheidsregio, het RIVM en de GGD. De overheid sluit per direct scholen en de horeca. Dat is voor Biblionet Groningen reden om ook al haar bibliotheken te sluiten tot 6 april. Het tijdelijk sluiten van bibliotheken is het laatste dat ze willen doen. Maar de bescherming van hun leden, bezoekers, vrijwilligers en medewerkers staat voorop. Leden van Biblionet Groningen die nog boeken in hun bezit hebben, mogen die weer inleveren als de bibliotheken weer open zijn.

De online bibliotheek is altijd open

Voor jong en oud hebben hun bibliotheken veel digitale diensten. Van De Voorleeshoek met filmpjes waarin de jongste leden worden voorgelezen en de Jeugdbibliotheek voor basisscholieren tot e-books voor alle leeftijden. Daarnaast zijn aan de app van de Luisterbieb tijdelijk extra luisterboeken toegevoegd.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl