Regio: informatiebijeenkomsten over nieuwe plannen Nationaal Coördinator Groningen

Op zaterdag 5 november 2016 presenteert de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) de geactualiseerde versie van het Meerjarenprogramma Aardbevingsbestendig en Kansrijk Groningen op vier informatiebijeenkomsten voor bewoners in het aardbevingsgebied. Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders geeft tijdens de bijeenkomsten uitleg over de plannen van de NCG voor de komende jaren.

 

Aan de orde komen bijvoorbeeld de vervolgaanpak van het inspecteren en versterken van woningen, het verbeteren van de schadeafhandeling, de positie van de NCG en de stand van zaken van verschillende regelingen voor bewoners in het aardbevingsgebied.

 

Programma
Iedere informatiebijeenkomst bestaat uit een presentatie en toelichting op het geactualiseerde Meerjarenprogramma door Hans Alders. Na deze toelichting is er op elke locatie een informatiemarkt waar medewerkers van de NCG vragen van de bezoekers beantwoorden.

 

Locaties en tijden

De informatiebijeenkomsten vinden zaterdag 5 november 2016 plaats in:
09.30 uur – 10.30 uur Delfzijl, De Bolder, Molenberg 13
11.30 uur – 12.30 uur Slochteren, Gemeentehuis, Hoofdweg 10a
13.30 uur – 14.30 uur Uithuizen, De Butler, Hoofdstraat West 46
15.30 uur – 16.30 uur Middelstum, Vita Nova, Heerestraat 39

Vanaf een half uur voor aanvang zijn inwoners en andere belangstellenden van harte welkom voor een kopje koffie/thee en koek.

 

Jaarlijkse actualisatie

De Nationaal Coördinator Groningen (NCG) heeft de regie op schadeherstel en het aardbevingsbestendig maken van huizen en gebouwen in het aardbevingsgebied in de provincie. De aanpak van deze opgave is vastgelegd in het Meerjarenprogramma Aardbevingsbestendig en Kansrijk Groningen 2016 – 2020. In november 2015 verscheen het eerste meerjarenprogramma. Het meerjarenprogramma wordt elk jaar geactualiseerd.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl