Regio: Lijnbel bussen stoppen

De LijnBelbussen in onze regio stoppen vanaf 9 april met rijden. Voor deze trajecten wordt als alternatief het vervoer met de hubtaxi geboden. Een aantal LijnBelbussen is al vervangen door een vaste bus die minimaal één keer per uur rijdt.

De LijnBelBusritten verdwijnen, omdat er erg weinig gebruik van wordt gemaakt.  Inwoners kunnen, als er geen bus- of treinverbinding in de directe omgeving aanwezig is, gebruik maken van de hubtaxi. Met de hubtaxi wordt men naar de dichtstbijzijnde hub, een vervoersknooppunt met o.a. openbaar vervoer, gebracht.  Op de hub kan de reiziger overstappen op bus of trein. Uitzondering:  als de reis met trein en/of bus veel langer duurt dan de reis met de hubtaxi dan kan men van het huisadres naar de plaats van uw bestemming reizen (deur-tot-deur). Hiervoor betaalt men een hoger tarief.

De prijs van een rit met de hubtaxi is hoger dan een rit met de LijnBelBus. Voor een traject van hub naar deur of andersom betaalt men 2,5 x het OV-chipkaart reistarief. Voor het traject van deur-tot- deur betaalt men 5 x het OV-chipkaart reistarief.De OV-chipkaart, sterabonnementen en het studenten reisproduct zijn niet geldig in de hubtaxi.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl