Roeg Klassiek Festival

Dit weekend was in teken van het Roeg Klassiek Festival. In totaal acht klassieke voorstellingen vonden plaats in en rondom het natuurgebied het Roegwold. Bij een molen, naast een kasteel, tussen het wuivende riet of in een oude scheepswerf konden we kijken naar unieke klassieke acts met een avontuurlijke repertoire.

Er waren vier routes te bewonderen. Elke route kwam langs dezelfde vier locaties, dus je kwam overal. Elke route had een ander programma met verschillende artiesten. Zo was er bij Ecomotion een komische show van Släpstick te zien, bij de scheepswerf in Woudbloem een klassiek pianostuk van Michiel Borstlap en nog veel meer andere optredens.

Bij Ecomotion werd er speciaal rekening gehouden met kinderen. Daar waren twee shows te zien; ‘De Kleine Prins’ en ‘Släpstick’. Deze shows waren allebei erg geschikt voor kinderen. Daarnaast konden de kinderen tussen de shows door zich vermaken op het campingterrein van Ecomotion.

‘Het Roegwold is best een onbekend natuurgebied hier in onze provincie. Ergens wil je dat ook zo houden, de rust is ook heel belangrijk. Maar in het mooie Midden-Groningen verdwijnt ook steeds meer erfgoed en de leefbaarheid staat vaak onder druk vanwege alle aardgasproblematiek. Daarom het is zó belangrijk om in onze gemeente dit soort samenkomsten te organiseren. Daarmee willen wij de leefbaarheid bevorderen en een mooie gelegenheid geven om onze prachtige gemeente te ontdekken.’ vertelt Leanne Nobel,  mede-organisator van Roeg Klassiek.

 

Deel naar jouw media!