Ruigste Run in Sappemeer

Op zondag 3 september gaat een grote groep sportievelingen de uitdaging van de 7e editie van de Ruigste Run weer aan. In 2022 gingen zo’n 1700 deelnemers van start en ook dit jaar loopt het weer storm bij de aanmeldingen. In het prachtige natuurgebied Adriaan Tripbos te Sappemeer gaat deze Mud Run vol obstakels plaatsvinden. Alle deelnemers kunnen op hun eigen tempo het parcours afleggen, voor jong en oud is er ruim voldoende uitdaging te vinden.

Op de start/finishlocatie zal een klein festival opgebouwd worden, compleet met DJ, stormbaan voor de jeugd en nog meer activiteiten. Iedereen is welkom om deelnemers aan te moedigen en een gezellige dag te beleven. De lopers ontdekken een route van naar keuze 4,5 of 7,5 of zelfs 15 km. Zo moet er geklommen, gerend, gezwommen, gegleden en geploeterd worden om uiteindelijk over de finishstreep te komen, waar voor alle ruige deelnemers een welverdiende medaille in ontvangst genomen kan worden.

De hindernissen worden door de toppers van de bouwploeg bedacht en gebouwd, waar vele maanden aan gewerkt wordt. Ook dit jaar heeft
de bouwploeg weer nieuwe hindernissen voor de deelnemers in petto. In de week voorafgaand aan de run worden deze geïnstalleerd op de route, met dank aan vele sponsoren voor het uitlenen van klein en groot materieel en Staatsbosbeheer voor het gebruiken van het bos. Per deelnemer betaalt de organisatie een donatie aan Staatsbosbeheer voor het in standhouden van het natuurgebied.

Deze Ruigste Run van de Veenkoloniën is een initiatief van een enthousiaste groep vrijwilligers namens paardrijdvereniging LR en PC de Goorechtruiters te Sappemeer, waar de opbrengst van het evenement naartoe gaat. Hiermee kan deze vereniging weer leuke workshops en activiteiten organiseren. Zo draait het hele evenement volledig op vrijwilligers, die zich stuk voor stuk inzetten voor het goede doel en gezamenlijk een geweldig evenement weten neer te zetten.

De eerste startgroep gaat om 11:00 uur van start. Gestart wordt met de Ouder-kindloop, volwassenen mogen hier samen met hun kind(eren) de  route van 4,5 km lopen. Aansluitend gaan de individuele lopers en groepen de uitdaging aan. Aanmelden is nog mogelijk via www.ruigsterun.nl.
Parkeren van de fiets en auto kan gratis, navigeer naar Vosholen 66 te Sappemeer.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl