Schildweek Steendam

De Schildweek is een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt georganiseerd door Zeilvereniging Schildmeer. Tijdens deze week zijn er elke dag zeilwedstrijden in diverse klassen op het Schildmeer. Tevens worden er verschillende feestelijke activiteiten georganiseerd op en rond het Schildmeer door de zeilvereniging en de horeca.

Op vrijdag 21 juli was de officiële aftrap van de Schildweek bij De Tijd in Steendam. De avond werd afgesloten door een optreden van Marco Schuitmaker. Op zaterdag werden de eerste openingswedstrijden gehouden en ook die avond werd feestelijk afgesloten met Finesse RnB & Yes-R. Van zondag tot woensdag worden er verschillende wedstrijden gehouden. Met tussendoor een Zeskamp bij de Tijd. Ook wordt er op dinsdag een nachtzeilwedstrijd gehouden. Vervolgens wordt op donderdag 27 juli de prijsuitreiking gehouden en sluiten ze daarmee de 77e editie van de Schildweek af.

Wim Wind, bestuur van zeilvereniging Schildmeer verteld: “Er zijn dit jaar zelfs mensen uit Duitsland en België aanwezig die meedoen met de wedstrijden. Iedereen is tenslotte welkom. Na de opening houden we een sponsor-race. Met die race kunnen de sponsoren als tegenprestatie een rondje mee in de zeilboten. Het is gewoon een ontzettend gezellige week met allerlei verschillende activiteiten die ontzettend populair zijn, en dat maakt het zo leuk.”

In 2023 word de Schildweek voor de 77e keer georganiseerd. De 77e Schildweek wordt gehouden van 21 juli t/m 27 juli 2023

Deel naar jouw media!