Schildwolde: Wandelen, delen in rouw en verlies

 Bewegen is goed voor lichaam en geest. Wandelen in de natuur geeft rust en vermindert de stress in ons lijf. Het overlijden van een dierbare is één van de ingrijpendste gebeurtenissen die we als mens meemaken. Dat geeft veel stress.
Dat is precies de reden waarom rouw- en verliesbegeleider Marian Ek uit Schildwolde samen met wandelcoach Phyl Hoogeveen uit Tjuchem een aantal keer per jaar een wandeling gaan organiseren voor mensen met een verlies. Zaterdag 9 september staat de eerste gepland.

De bedoeling van de wandeling is om mensen met een verlies bij elkaar te brengen. Al lopend met elkaar in gesprek. Dit levert vaak veel herkenning en erkenning op bij de mede wandelaars. Het leven verandert als je iemand moet missen. Niets is meer hetzelfde. Rouw is jezelf aanpassen aan een leven zonder die ander. De een is zijn partner kwijt, de ander een zus/broer, een kind, vader en/of  moeder, een dierbare vriend. Ieder beleeft zijn rouwproces op zijn eigen manier. Bij de een is de rouw vers, bij de ander jaren oud, maar wat ze met elkaar gemeen hebben is de pijn van het verlies. Rouw en verlies wordt ook ervaren na het beëindigen van een relatie door scheiding, het verlies van een baan of gezondheid. Ook deze mensen nodigen wij uit om mee te wandelen.

De natuur met haar seizoenen spiegelt ons het leven: lente, zomer, herfst en winter. Tijdens de wandeling zullen de thema’s uit de natuur gekoppeld worden aan de rouwfase waarin je nu zit. Lopen in de natuur heeft een helend effect en geeft langzaam vaste grond onder je voeten. Je bent in beweging, stap voor stap. Je loopt in een rustig tempo naast elkaar, je hoeft elkaar niet aan te kijken, dat praat vaak makkelijker. Een stiltemoment, een gedicht, informatie over het wandelgebied, dat kan een onderdeel van de wandeling zijn.

De eerste wandeling is zaterdag 9 september en begint om 15.00 uur aan de Meenteweg 109 in Schildwolde bij Marian Ek thuis. De kosten bedragen €5 inclusief thee of koffie, te voldoen bij aanvang van de wandeling. Denk aan stevige schoenen, die tegen modder en nat gras bestand zijn. Je kunt zelf een flesje water meenemen.
De wandeling duurt ruim een uur en zal in het mooie natuurgebied `t Roegwold plaatsvinden. We verwachten weer terug te zijn rond 16.15 uur, daarna is er de mogelijkheid om gezamenlijk wat te drinken.
Het is voor iedereen toegankelijk, voor alle leeftijden.

U kunt zich aanmelden via info@verliesenverbinding.nl
Marian Ek 0598 422613 mobiel:06 57773219
Phyl Hoogeveen mobiel: 06 22602570

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl