Schoolvoetbaltoernooi in Harkstede

Woensdagmiddag 19 april hebben verschillende scholen het tegen elkaar opgenomen op de velden van v.v. Harkstede tijdens het schoolvoetbaltoernooi . Groep 5 en 6 leerlingen uit de regio Harkstede-Menterwolde-Slochteren beleefde op een sportieve manier veel plezier met elkaar en werden toegejuicht door onder andere ouders, leerkrachten en medeklasgenoten.

Toernooileider Albert Koers was erg enthousiast over de middag: ‘De velden zijn bezet, de bal rolt; het mooiste wat er is’. De deelnemende leerlingen waren tevens erg enthousiast gedurende de middag, zo ook het team van Robert Zomerman, leerkracht van de Amerikaschool: ‘We hebben net helaas ruim verloren, maar het team heeft alleen maar plezier gehad, voor hen is dat het belangrijkste en hetgeen waar ze van genieten’.

Kim Hartlief stond als leerkracht van IKC Groenewei achter de lijn om de leerlingen aan te moedigen. Volgens haar was er veel betrokkenheid en zijn er veel verschillende ouders en familieleden die hielpen met bijvoorbeeld het coachen van de teams, of die als toeschouwer langs de lijn stonden.

Het schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 7 én 8, georganiseerd op 12 april, kon vanwege de slechte weersomstandigheden niet doorgaan. Volgens Robert Zomerman mochten de groepen 5 en 6 dan ook ‘van geluk spreken’ met het mooie weer. De afgelaste wedstrijden worden, zoals het nu lijkt, woensdag 10 mei ingehaald.

 

Deel naar jouw media!