Siddeburen: Nog meer prominenten voor benefietwedstrijd voetbalvereniging

Aan de benefietwedstrijd van voetbalclub Siddeburen op vrijdag 8 juni doen nog meer prominenten mee. Meerdere oud-spelers van Veendam komen naar Siddeburen. Inmiddels is bekend geworden dat Harris Huizingh en Martin Drent ook komen en zelfs Ruben Schaken (eredivisie speler van ADO) heeft toegezegd zijn uiterste best te zullen doen om te komen.

Om 20.00 uur wordt er gespeeld voor de actie Niet voor Nick’s van Robert Zuidema, om geld in te zamelen voor het UMCG ter nagedachtenis aan zijn broer Nick.. Er is tevens een veldverloting met onder aandere shirts van meerdere eredivisieclubs (waaronder Emmen) en een prachtig boek over Veendam in het prijzenpakket.

Robert is 13 jaar lid geweest van de club en zijn broer Nick had heel veel vrienden in de regio. Deze wedstrijd wordt daarom gespeeld door een ‘regio’-team, die zal worden samengesteld uit enkele spelers van DVC, NEC, SGV, ZNC, Muntendam en uiteraard Siddeburen. Zij spelen tegen een team van oud-Veendam. Eerder was al zeker dat Erwin Buurmeijer, Angelo Cijntje, Patrick Lip, Barry Ditewig, Joop Gall en Jan Korte naar Siddeburen komen. Deze wedstrijd wordt geleid door topscheidsrechter Siemen Mulder, de eredivisie scheidsrechter uit Uithuizen. Om de avond een extra bijzonder karakter te geven is er ook een voorwedstrijd van Kids United tegen een jeugdteam van Siddeburen. Die wedstrijd begint om 19.00 uur.

De bedoeling van Roberts actie is om een virtuele fiets (12.500 euro ) aan het UMCG aan te kunnen bieden waarop patiënten hun conditie kunnen verbeteren om zo hun operatie lichamelijk aanmerkelijk sterker te kunnen ondergaan.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl