Siddeburen: Schanspop komt met zomereditie

Pé en Rinus & De Containers, Bökkers, Ali B en Hollands Verdriet maken op vrijdag 9 en zaterdag 10 juni hun opwachting op de eerste zomereditie van muziekfestival Schanspop in Siddeburen.

Een jaar geleden kondigde het bestuur van Stichting Schanspop 2000 aan na 30 jaar te stoppen met het organiseren van Schanspop in de vertrouwde vorm; tijdens de Licht- en Klankweek in Siddeburen. Achter de schermen is echter druk gewerkt aan een nieuwe opzet. Op vrijdag 9 en zaterdag 10 juni vindt de eerste zomereditie van het muziekfestival plaats. Bij gunstige weersomstandigheden wordt het festival in de openlucht gehouden; op het terrein achter jeugdhonk De Schans. Uiteraard heeft de organisatie een plan B achter de hand voor als de weersverwachtingen minder gunstig zijn.

Op vrijdag 9 juni komen Pé en Rinus & De Containers en de band Bökkers naar Schanspop. Met het vastleggen van het illustere duo Pé & Rinus is voor de organisatie van het festival een langgekoesterde wens in vervulling gegaan. De mannen van Bökkers maakten afgelopen jaar al grote indruk op Schanspop met hun Sallandse rock. DJ Stefan Leur van Radio Continu completeert het programma op de openingsdag van Schanspop 2017.

Op zaterdag 10 juni staat Hollands Verdriet op het Schanspop-podium. Deze smartlappenband was jarenlang een vaste waarde op de roemruchte Sibboerster Avond en geldt zo langzamerhand als het ‘huisorkest’ van Schanspop. Verder komt rapper Ali B deze avond naar Siddeburen met zijn Op Volle Toeren-show. Hierin brengt hij nummers uit zijn succesvolle programma ten gehore. Ook zanger Niels Span maakt wederom zijn opwachting op Schanspop. Tussen de verschillende optredens door zal DJ Roy de muziek verzorgen.

De voorverkoop van kaarten voor Schanspop 2017 gaat op zaterdag 1 april (geen grap) van start bij ons nieuw voorverkoopadres : Albert Heijn Bianca & Harry Zweepe Hoofdweg 164a Siddeburen. Actuele informatie over het festival en de kaartverkoop is te vinden op www.schanspop.nl, op Facebook (Schanspop Siddeburen) en op Twitter (@schanspop).

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl