Siddeburen: Sinterklaas komt zeer waarschijnlijk

Eerder deze vertelden we u dat het de intocht van Sinterklaas in het dorp Siddeburen op losse schroeven stond. Het comité wat jaarlijks de intocht organiseert kreeg de financiën niet rond. Jaarlijks krijgt men een budget uit het leefbaarheidsfonds om een en ander te bekostigen, dit jaar was de pot leeg. Vervolgens is het plan ontstaan om met sponsoring te gaan werken, voornamelijk met ondernemers uit het dorp.

Vrijwilligers van het comité zijn een aantal ronden door het dorp gaan maken, van te voren heeft men leden van de ondernemersvereniging Siddeburen, Schildmeer gebied een aankondiging via e-mail gedaan. Bij de rondgang door het dorp bleken ondernemer, die zelf ook in het dorp wonen, graag een donatie doen.

Een opvallende donatie kwam uit onverwachte hoek, namelijk van het muziekevenement Bokpop. De vrijwilligers van dit drukbezochte evenement zijn zeer betrokken bij Siddeburen en wilden daarom een gulle bijdrage doen. We gaan daar mee investeren in nieuw materiaal voor de intocht, daar was geen geld voor. De komende dagen zullen er nog meer ondernemers worden benaderd om de actie af te ronden en zich te focussen op de voorbereiding van de intocht van de Goedheilig man.

Het lijkt er op dat de kinderen van Siddeburen met een gerust hard kunnen gaan slapen, want hij komt, hij komt, die lieve goede Sint.

Kijk hier de reactie van Ramon Moesker van de organisatie:

Deel naar jouw media!