Siddeburen: Uitreiking boek van Bie ’t Schildt

De Historische Vereniging Bie t Schildt heeft onlangs een nieuw boek uitgegeven met de titel ‘Sporen van de Tweede Wereldoorlog. Plekken in de Oostelijke Woldstreek om bij stil te staan.’ In het boek wordt aandacht besteed aan historische plekken in Siddeburen e.o. die verwijzen naar gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. Het is een stimulans voor het ontdekken van de eigen omgeving in een historische context. Er worden twee versies van het boek uitgegeven. Een lange versie ten behoeve van de leden van de Historische Vereniging. En een kortere voor de leerlingen van de hogere groepen in het basisonderwijs in het werkgebied van de vereniging. Bij beide boeken wordt een routekaart toegevoegd waar alle historische plekken zich bevinden.

Op woensdag 6 juli kregen leerlingen van groep 6 en 7 van de Springplank het eerste exemplaar van de kortere versie. Dit zou eigenlijk gebeuren door Dhr. Jan Jacob Boersma, oud wethouder van de gemeente Midden-Groningen. Helaas had hij corona. De uitreiking werd nu gedaan door Dhr. Paul Thijssen, voorzitter van de Historische Vereniging Bie t Schildt.

Voor niet-leden van de vereniging die belangstelling hebben voor de langere versie van dit boek is het te koop voor € 15,- bij Petra’s warenhuis in Siddeburen.

Deel naar jouw media!