Slochter Jaarmarkt stopt na veertig jaar

De Slochter Jaarmarkt zal na dit jaar definitief stoppen. Op woensdag 2 oktober zal de markt zijn veertigste en laatste editie beleven. Na een uitvoerig overleg en een beroep op alle inwoners van Slochteren om hun visie te delen over de toekomst van het evenement, heeft het bestuur van de Stichting Slochter Jaarmarkt spijtig genoeg moeten vaststellen dat er geen levensvatbaarheid meer is voor deze jaarlijkse traditie.

De oproep om input te leveren resulteerde slechts in enkele schriftelijke reacties, en de georganiseerde inloopavond trok slechts een handjevol bezoekers, wat een teleurstelling was voor het bestuur. Het gebrek aan nieuwe aanwas en opvolging binnen het bestuur betekent dat de traditionele jaarmarkt haar einde nadert.

“Het is een droevige, maar onvermijdelijke beslissing,” aldus het bestuur van de Stichting Slochter Jaarmarkt. “We betreuren het ten zeerste dat er geen toekomst blijkt te zijn voor de Slochter Jaarmarkt.”

Voordat het doek definitief valt over dit historische evenement, zal het huidige bestuur nog één keer groots uitpakken. Op woensdag 2 oktober zal de laatste Slochter Jaarmarkt plaatsvinden. Het belooft een dag te worden vol muziek, activiteiten en een sfeervolle ambiance, als een waardig afscheid van dit evenement.

 

Alternatief voortbestaan
Jan van der Laan, vicevoorzitter Slochterjaarmarkt, hoopt op mensen die bereid zijn de jaarmarkt nieuw leven in te blazen: ‘Misschien verzetten ze de datum en bouwen ze het langzaam weer op. Als je geïnteresseerd bent, laat het snel weten, want na de komende jaarmarkt op 2 oktober is het te laat. Als je nog steeds wilt bijdragen aan het voortbestaan van de jaarmarkt, kun je dat doen via www.slochterjaarmarkt.nl.’

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl