Slochteren: Vios opnieuw naar winst

De heren van VIOS hebben ook hun derde thuiswedstrijd winnend weten af te sluiten. Tegen de Ex-studenten uit Groningen werd een moeizame maar verdiende 3-1 (18-25, 25-15, 27-25, 25-12) overwinning behaald. Net als de bekerwedstrijd tegen deze tegenstander, vier weken geleden, was het weer een wedstrijd met het nodige spektakel en met de nodige hoogte- en dieptepunten. Bovendien was het bijzonder dat de wedstrijd via livestream werd uitgezonden zodat de fans toch de wedstrijd konden zien.

Na de onnodige nederlaag vorige week zaterdag uit tegen koploper Peize, was het zaterdag dus tijd om de zaken te herstellen. De heren van VIOS waren gewaarschuwd want de mannen van Exstudiantes hadden tijdens de bekerwedstrijd vier weken geleden brutaal een 2-0 voorsprong genomen. Ook nu lieten de VIOS-mannen zich de eerste set weer bij de neus nemen. Binnen no-time werd tegen een 8-3 achterstand aan gekeken wat de coach noopte tot zijn eerste time-out. Daarna werd het wel ietsje beter, maar men volleybalde meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander, waarbij opgemerkt dat de Exstudiantes mannen ook wel een goed blok hadden. De set ging dan ook met 18-25 verloren.

De uitslag en het spel had de coach doen besluiten de opstelling 3 plaatsen door te laten draaien en de spelverdeler te vervangen. Dit had tot doel om de aanvallers tegenover andere blokkeerders te krijgen. Gaande de set nam VIOS steeds een kleine voorsprong en ondanks dat het spel nog niet geweldig was, werd de set uiteindelijk toch nog vrij ruim gewonnen 25-15.

De derde set was weer zo wisselvallig als het weer. Na een ruime voorsprong wisten de mannen van VIOS de voorsprong net zo makkelijk weer weg te geven als dat ze hem opgebouwd hadden. Vaak waren het onnodige eigen fouten.  Ook op het eind van de set was dit het geval. Bij een stand van 22-20 in het voordeel van VIOS wist Exstudiantes toch weer op setpoint te komen 22-24. De set leek over, maar niets was minder waar. Een paar prima services van VIOS en een paar falende aanvallers bij Exstudiantes deden de set toch nog kantelen in het voordeel van VIOS waardoor de set eindigde in een 27-25 set winst.

De vierde set was vervolgens een walk-over. Exstudiantes was blijkbaar zo teleurgesteld over het verlies van de derde set, dat ze zich niet nog een keer konden opladen. Eindelijk kon VIOS ook zijn eigen spel laten zien en daardoor was de set dan ook vrij vlot beslist 25-12.

Uiteindelijk een verdiende overwinning op basis van de vele kwaliteiten die er zijn, maar de overwinning kwam te moeizaam tot stand.

Opstelling: Rudolf Bos, Leon Koopman, Joost Klootwijk, Edwin Gernaat, Marcel de Jong, Ruben Snuif. Libero: Robert Zwart.  Wissels: Harrie Zijl, Wouter Haak en Mike Sportel.

Door het verlies van koploper Peize bij Dio-Bedum is VIOS toch weer dichterbij gekomen tot op 1 punt en staan nu op een verdienstelijk 2e plaats. Volgend weekeinde wordt er niet gespeeld i.v.m. de vakanties en wat er daarna komt is afwachten want corona is een andere tegenstander waar nog mee moet worden afgerekend. Eis en weder dienende is de volgende competitiewedstrijd zaterdag 24 oktober in Groningen tegen Oryx. Daarvoor is er nog een bekerwedstrijd tegen Hydra uit Sneek op donderdag 22 oktober in de Duurswoldhal in Slochteren.