Slochteren: Zwembad de Tobbe nog niet open

Het bericht kwam, dat per maandag 11 mei de buitenbaden weer open mochten. De vlag werd al klaargezet om uit te hangen. Maar toen was het wachten op het protocol wat gehandhaafd moet worden om open te kunnen gaan.

Dit protocol kwam vrijdag 7 mei binnen. Al snel werd het duidelijk dat het een hele puzzel zou worden om open te kunnen gaan. En aangezien het bad zich puur richt op recreatief zwemmen en ze geen zwemlessen of doelgroep zwemmen hebben, word dit heel lastig. Ten alle tijde moet er 1,5 meter afstand gehanteerd worden, met uitzondering van kinderen jonger dan 12 jaar en je kan niet goed zien hoe oud iemand is. Dus dat betekent dat iedereen 1,5 meter afstand moet houden en er dus maar een klein aantal mensen het terrein op mag. Kleedruimtes kunnen niet gebruikt worden omdat ook daar de 1,5 meter afstand niet gewaarborgd kan worden. Er moet een uitgang komen, omdat de ingang niet als 2 richting verkeer ingericht kan worden. Er zullen meer mensen aanwezig moeten zijn om alles in de gaten te houden.

Om alles te kunnen bekostigen, het personeel maar ook aanpassingen en extra mensen die ze moeten inzetten, zullen er genoeg inkomsten moeten zijn in de vorm van verkoop van abonnementen, losse kaartjes & artikelen. En met deze maatregelen gaat dat niet lukken.

Al deze dingen heeft hun  doen besluiten om niet open te kunnen gaan op dit moment. Ze willen het zo graag maar het moet wel kunnen. Met regelmaat word het protocol nog bijgesteld en komen er misschien vanuit het ministerie nieuwe updates. Ze houden alles dagelijks in de gaten en als het kan.. , dan gaan ze er voor. Dan zullen ze ook ervoor zorgen dat iedereen kan genieten van hun Tobbe. Voor het bestuur was dit een heel lastig besluit omdat ook zij het iedereen gunnen. Maar nu kunnen ze niet anders. Voor de laatste informatie en updates check hun website, Facebook en Instagram.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl