Speelgoedbank Amalia gaat verhuizen

Speelgoedbank Amalia beschikt vanaf mei 2023 over een grotere ruimte in de Vosholen, Sappemeer waar zij een mooie speelgoedwinkel zonder kassa gaan realiseren. Zij hebben er zin in. Het bestuur van Amalia heeft in 2022 veel tijd besteed aan overleg met de gemeente Midden-Groningen over een nieuwe ruimte die de mogelijkheid geeft om uit te breiden en een grotere groep kinderen te kunnen voorzien van mooi eigentijds speelgoed nieuw of zo goed als nieuw. Zij waarderen de samenwerking met de gemeente die samen met hen alle mogelijkheden heeft onderzocht om een mooie speelgoedwinkel zonder kassa te kunnen realiseren. Naast het feit dat ze straks op de begane grond zitten en de ruimte groter is, komt Amalia op een steenworp afstand van kledingbank Maxima op hetzelfde terrein. Dat is voor de klanten fijn omdat beide banken met dezelfde doelgroep werken.

Hun doel is om de kinderen tot 12 jaar uit minder bedeelde gezinnen kwalitatief mooi speelgoed te geven. De kinderen kunnen 4x per jaar mooi speelgoed en een boek uitzoeken. Tijdens de Sinterklaasperiode is er extra speelgoed als cadeau voor de kinderen en ook als zij naar de brugklas gaan, krijgen zij de mogelijkheid om met een nieuwe rugzak met mooie schoolspullen aan het voortgezet onderwijs te beginnen. Ook aan de verjaardag wordt aandacht besteed.

Begin mei krijgt Speelgoedbank Amalia de sleutel en dan kunnen de plannen voor een mooie, ruime winkel waargemaakt worden. Zij houden u op de hoogte van onze vorderingen. Verder zouden graag hun team vrijwilligers uitbreiden. Zij zijn een stichting zonder winstoogmerk en werken uitsluitend met vrijwilligers. Heeft u nog wat tijd ter beschikking, wilt u hierover dan contact opnemen met Jantien Breukelman op het email adres: info@speelgoedbank-amalia.nl.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl