Speeltuin in Siddeburen opgeknapt

Het is zaterdagmorgen 15 juni tegen 08.30 uur als een aantal buurtbewoners zich met de nodige spullen melden bij de speeltuin aan de Wendakker in Siddeburen. Ze gaan deze ochtend onder meer bezig met het onderhoud van de speeltoestellen. Zo worden de wipwap en de andere toestellen ontdaan van groene aanslag. Het gras wordt gemaaid en tussen de attributen weggehaald en een deel van de grond gefreesd. Komende week komt er namelijk nieuw zand op wat de vrijwilligers dan weer gaan verdelen. Wie hierbij mee wil helpen is van harte welkom want er worden nog wat extra handjes gezocht. Met deze actie helpen de bewoners Dorpsbelangen die ervoor gezorgd heeft dat de speeltuin er in 1993 kwam.

Helaas is het bord wat daaraan doet herinneren vernield en werd recent ook de picknicktafel die bij de speeltuin staat op de kop gelegd. Die laatste is alweer rechtop gezet en het bord wordt hersteld. Naast dat er af en toe ’s avonds jeugd rondhangt hebben de buurtbewoners ook heel veel plezier van de speeltuin. Er wordt veel gebruik van gemaakt door de plaatselijke jeugd, met name in de zomermaanden en er zijn altijd wel klasgenootjes of speelkameraadjes die meekomen. Daarnaast kunnen (groot)ouders er zo heenlopen met de (klein)kinderen.

De speeltuin was ook aan onderhoud toe, geeft Nico Marinus van Dorpsbelangen aan. ,,Als er trouwens wat stuk is kunnen mensen dit rechtstreeks melden bij de gemeente. Dit kan via de app fixi. Het is ook mogelijk een foto toe te voegen. De gemeente gaat dan in overleg met ons en het kapotte wordt vervangen.” De bedoeling is om nog meer speeltoestellen te plaatsen. ,,We zijn nu bezig met een dorpsvisie. Samen met de gemeente gaan we kijken wat mogelijk is.” Eerst gingen de vrijwilligers tot een uur of 12 door om de speeltuin weer tip top te maken.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl