Spijk: start aanleg kunstgrasveld Sportpark Oldencate

Sportpark Oldencate in Spijk beschikt binnenkort over een nieuw kunstgrasveld. Het kunstgrasveld wordt ingestrooid met korrels van kurk en gaat dienst doen als trainingsveld voor voetbalvereniging VV Poolster. Het veld krijgt ook nieuwe dug-outs, zes lichtmasten en aan weerzijden ballenvangers. Vrijwilligers van de vereniging hebben de afgelopen maanden de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd.

Samenwerking met vereniging
Om de start van de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld te markeren onthulde wethouder Jan Menninga donderdag een bouwbord. Hij toonde zich verheugd over de samenwerking met de vereniging en de komst van het nieuwe kunstgrasveld. “Met de inzet van vrijwilligers is dit allemaal financieel haalbaar geworden”, aldus de wethouder. “Straks kan er meer dan voorheen getraind worden”. Als alles goed verloopt, is begin februari het nieuwe trainigsveld klaar.

Kurk als instrooimateriaal

Met de keuze voor kurk als instrooimateriaal voor het kunstgrasveld, kiest de gemeente voor zekerheid. Kunstgrasvelden met rubber worden in Nederland op dit moment onderzocht op mogelijke gezondheidrisico’s. De uitkomst van dit onderzoek zijn nog niet bekend.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl