Spingroep gestart in Slochteren

In Slochteren zijn Lia Timmenga en Rinske Smit vrijdag 3 november van start gegaan met hun spingroep. En dat heeft niets met insecten te maken, maar met de techniek om van wol een draad te spinnen.

Met dat gesponnen draad kan men vervolgens wollen truien of andere producten van wol maken. Iets dat vroeger nog veel gedaan werd maar tegenwoordig, zo blijkt, ook nog steeds erg populair is. Geïnteresseerden van het spinnen konden vrijdagochtend om 10:00 uur samenkomen in dorpshuis het Houtstek. Aldaar werd onder genot van een kopje koffie gezellig gepraat en ervaringen uitgewisseld over het spinnen van wol en alles wat daarbij komt kijken.

Interesse in de spingroep was er zeker; zo’n acht dames kwamen langs voor een gezellige ochtend. Vanuit de hele provincie kwamen de gasten: Slochteren, Hellum, Baflo en één iemand was zelfs drie kwartier onderweg vanuit Niekerk. Als de belangstelling zo hoog blijft, is het volgens organisator Lia het idee om de spingroep maandelijks samen te laten komen.

De wol waarmee de gasten spinnen nemen ze zelf mee. Lia haalt dit bijvoorbeeld bij een schapenhouder uit Drenthe. Naar eigen zeggen heeft ze er zeker 80 uur voor nodig om het de wol ‘van vuile vacht naar gewassen trui’ te krijgen. Een aardig karwei dus.

Iemand die geïnteresseerd is, kan maandelijks terecht in het Houtstek voor de spingroep. Waar er nu nog vooral vrouwen zijn die langs zijn gekomen, natuurlijk zijn ook mannen van harte welkom. Kosten bedragen 5 euro per persoon inclusief een kopje koffie. Opgeven kan via het e-mailadres digidilia@gmail.com.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl