Sponsorloop voor nieuwe speeltuin

Dorpsbelangen Harkstede organiseert een sponsorloop voor nieuwe speeltoestellen op het speelveldje aan de Laan der Kruisheren in Harkstede. Zaterdag 11 maart kunnen kinderen rondjes om het speelveld heen rennen om geld op te halen voor de nieuwe speeltuin.

De toestellen die momenteel in de speeltuin staan, zijn aan vervanging toe. Anke van Duuren, voorzitter van de vereniging Dorpsbelangen Harkstede, geeft aan dat het dorp zelf aan nieuwe spullen moet komen: ‘We hebben een enquête gehouden onder de bewoners en daar kwam uit dat er behoefte was aan speeltoestellen voor kinderen tot 12 jaar. Daarnaast was er ook de wens om meer groen in de wijk te brengen, dit alles is gecombineerd in het plan voor de nieuwe speeltuin’. Voor het nieuwe speelveldje is veel geld nodig, naast de subsidies en sponsoring die het dorp probeert binnen te halen, vinden ze het ook belangrijk dat de kinderen uit de buurt zelf hun schouders eronder zetten: ‘Daarom hebben we een sponsorloop georganiseerd. We hopen dat zoveel mogelijk kinderen hier uit het dorp mee komen rennen, het is dan natuurlijk de bedoeling dat alle familie, buren en vrienden geld sponsoren, zodat er een zo’n hoog mogelijk bedrag wordt opgehaald’, verteld Jacolien de Nooij, een van de leden van de werkgroep voor de nieuwe speelvoorziening. Bij de supermarkt Coop in Harkstede kunnen klanten hun statiegeldbonnetje inleveren voor dit doel. Het uiteindelijke opgehaalde bedrag van die statiegeldactie gaat de Coop dan ook nog verdubbelen.

Alle speelvoorzieningen worden straks afgestemd op kinderen tot 12 jaar. Ook komt er een wandelpad door het hele grasveld met bankjes eromheen, zodat bijvoorbeeld ouders en opa’s en oma’s daar even gezellig kunnen zitten, met elkaar kunnen kletsen en kunnen genieten van alle spelende kinderen.

Zaterdag 11 maart om 15.00 uur vindt de sponsorloop plaats. ‘Kinderen kunnen zich aanmelden op de website van onze vereniging www.dorpsbelangenharkstede.nl. Op school hebben de kinderen ook allemaal een flyer meegekregen waar het adres en een QR-code op staat die verwijst naar onze website’, aldus Anke van Duuren. Mensen kunnen ook geld doneren via de website van de dorpsbelangen.

Deel naar jouw media!