Sportcoaches geven leerlingen een warming-up

In het kader van de nationale sportweek gingen de sportcoaches van Midden-Groningen langs verschillende scholen door de gemeente om een warming-up te geven. Vandaag waren de coaches aanwezig in Hoogezand bij SBO de Sterren en OBS het Noorderlicht.

Tijdens de warming-up waren er ruim 300 kinderen aanwezig uit het Kindcentrum Zuiderkroon. Het doel van deze warming-up is om kinderen bewust te maken over hoe belangrijk sport en bewegen is. Daarnaast hopen de sportcoaches hiermee dat ze wat naamsbekendheid bij de kinderen krijgen, zodat ze vaker mee gaan doen met de diverse sportactiviteiten die de coaches door de hele gemeente organiseren.

“Het is super leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen worden van deze activiteiten. In het begin zie je wel dat ze een beetje terughoudend zijn, maar zodra de muziek aangaat, doet iedereen heel leuk mee. Dat is echt geweldig om te zien.” vertelt Robert de Groot, Sportcoach in Midden-Groningen.

Ook hebben de coaches deze week meer activiteiten in het programma staan: vrijdag 22 september gaan de sportcoaches op het Cruyff Court in Hoogezand sportactiviteiten organiseren gericht op jeugd en jongeren, zaterdag staan de coaches met hun activiteiten op burendag. En zondag wordt de 7km van Martenshoek gelopen.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl