Sportverkiezingen weer groot succes

Afgelopen vrijdagavond, 31 maart 2023, heeft de uitreiking van de sportverkiezingen Midden-Groningen plaatsgevonden. Er vielen prijzen te winnen in de volgende categorieën: sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg en aanpaste sport. In De Borgstee in Harkstede werden de verschillende prijzen uitgereikt door Karin Zwart, Burgemeester Adriaan Hoogendoorn en wethouder Annemiek Hoesen-Spithorst. De opkomst was groot.

Het publiek kreeg tot en met 31 januari 2023 de mogelijkheid om te stemmen op zijn of haar favorieten. De publieksstemmen hebben samen met de jury van de Sportverkiezingen de verschillende winnaars en winnaressen bepaalt. Er is massaal gestemd door het publiek, in vergelijking tot de voorgaande jaren. Via de website van Midden-Groningen werden meer dan 3200 stemmen uitgebracht op de genomineerden.

Vrijdagavond was een avondvullend programma voor zowel de genomineerden, als voor het publiek. Om 19.30 uur werd de avond officieel geopend door onder andere de burgemeester van de gemeente Midden-Groningen. Gevolgd door verschillende tafelgesprekken, optredens van dansgroep SVO en natuurlijk de prijsuitreikingen. Bij de tafelgesprekken schoven verschillende actieve sporters aan, zoals Jesse Elzenga en Dajenka Meijer, maar ook bijvoorbeeld voetbaltrainer Joop Gall.

Tijdens deze sportieve avond werden de uiteindelijke winnaars bekendgemaakt:

  • Sporttalent: Chloë Snip (judo)
  • Sportploeg: SVO (streetdance en hiphop)
  • Aangepaste sport: Gallyon Mulder (zwemmen)
  • Sportvrouw: Dajenka Meijer (kickboksen)
  • Sportman: Stefan de Vries (zeilen)

Na de afsluiting van de avond, rond 21.00 uur, heeft er nog een fotomoment plaatsgevonden. De avond werd vervolgens feestelijk afgesloten met muziek van een DJ.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl