Stedum: Nieuwsgierig naar de Struners? Kom naar de open dag

Op zaterdag 29 oktober organiseert scoutingvereniging de Struners in Stedum een Open Dag. Het gebouw waar deze vereniging gebruik van maakt heet Moarstee, en is gelegen bij de haven aan de Triezenbergstraat in Stedum. De Struners is een vrij jonge vereniging die het gebied bedient tussen Groningen, Delfzijl, Uithuizen en  Hoogezand. De sfeer bij de Struners is goed, het kleinschalige karakter van de vereniging draagt daar zeker aan bij. Er is weinig verloop, en dat geldt ook voor de leiding. Welpen van het eerste uur treden inmiddels toe tot het leidingteam, belangrijk voor het goed blijven draaien van de vereniging. Er is aanbod voor drie leeftijdsgroepen.

Van tien tot twaalf is de opkomst voor de scouts (11-15 jaar) en van twee tot vier uur zijn de welpen in actie (7-10 jaar) in en bij Moarstee. We doen deze keer bij de Open Dag expres een gewone opkomst, net zoals anders, hoewel een opkomst natuurlijk geen zaterdag gelijk is. Heel belangrijk vinden we te laten zien wat je allemaal kunt leren. Dus zetten we niet van te voren al een mooie klimtoren klaar, of een schommel, maar kan uw kind zelf meebouwen, bijv. aan een vuurplaats. En meestal volgt er dan een vuurtje waarop nog iets wordt klaargemaakt. De leiding bedenkt elke keer wel weer iets leuks en uitdagends. Explorers (15-18 jaar) zijn op vrijdagavond van half acht tot half tien actief, zij maken hun eigen programma (onder begeleiding).

Los van deze Open Dag mag een kind met belangstelling voor scouting twee keer vrijblijvend meedoen om te kijken hoe het hem of haar bevalt. Het is een aardig gemengde groep, zowel jongens/meisjes maar ook qua woonplaats. De helft van de leden komt uit Stedum en de andere helft uit de omliggende dorpen, van Ten Boer tot Westerwijtwerd, maar ook Kantens en Bedum. Het leuke hieraan is natuurlijk dat er ook weer nieuwe speelkameraardjes zijn en vriendschappen ontstaan. Doordat je intensief met elkaar optrekt, zeker ook met de kampen, leer je elkaar goed kennen en ontstaat er een bijzondere band.

 

img_1090

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl