Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Steendam: Dag van het Schildmeer

Zondag 12 juni organiseren team Sport en Bewegen van de gemeente Midden-Groningen samen met Surfcenter, Waterscouting Fivelgroep, De Tijd, Boei 12 en Zeilvereniging Schildmeer de Dag van het Schildmeer. De watersportverenigingen en ondernemers op en rond het Schildmeer laten de bezoekers dan kennis maken met allerlei watersporten. Het evenement is van 10.00 -16.00 uur. Deelname aan alle activiteiten en demonstraties is gratis.

Watersporten: Tijdens de Dag van het Schildmeer draait alles om de watersport. Bezoekers kunnen verschillende activiteiten uitproberen. Zo kunnen ze onder andere leren zeilen, surfen en suppen. Op de wal kunnen ze de nieuwste ontwikkelingen van Windfoilen volgen.

Zeilvereniging: De zeilvereniging biedt de mogelijkheid om te leren zeilen in de polyvalk of een optimist. Het clubgebouw is open voor het geven van informatie over de vereniging en materialen.

Waterscouting: Waterscouting Fivelgroep is ook aanwezig tijdens het Dag van het Schildmeer. De Waterscouting heeft sinds april een eigen haven. Hierdoor is een vervallen stuk van de haven omgetoverd tot een mooie haven die van alle gemakken is voorzien. De scouts bieden verder diverse activiteiten aan zoals kanoën en kajakken.

Surfcenter: Ook Surfcenter is aanwezig. Bij de surfshop kunnen bezoekers verschillende watersporten proberen. Diverse professionals en gepassioneerde watersporters vertellen graag meer over de watersporten en helpen de bezoekers graag op weg. Zo kunnen ze suppen op het Schildmeer.

Districtskampioenschappen: Tijdens het evenement komen ook zo’n 80 jeugdzeilers in actie tijdens de district kampioenschappen.

Rondvaartboot: Bij de jachthaven van Boei 12 kunnen bezoekers meevaren in een rondvaartboot.

Springkussen: Bij De Tijd is een springkussen aanwezig.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter