Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Steendam: Rutte wil herstel nu uitvoeren

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Donderdag was demissionair premier Mark Rutte te gast in het aardbevingsgebied. Het bezoek stond in het teken van de schadeafhandeling, de versterkingsoperatie en de energietransitie. In Steendam was Rutte te gast bij de projectgroep ‘Dorp in eigen hand’. Rutte nam uitgebreid de tijd om het verhaal achter het project te horen en gaf aan dat ook hij wil dat er nu daadwerkelijk schadeherstel wordt uitgevoerd. Bij het bezoek in Steendam waren in het dorpshuis Mark Bokhove (gebiedregiseur NCG), José van Schie (wethouder Midden-Groningen), Harry Wiechers (projectleider versterking Midden Groningen), Jaap Sprokholt (directeur VIIA), Christiaan Wiepkema en Fred Mahler (beide o.a namens projectgroep) aanwezig.

Naast de problematiek van de aardbevingen, vertelde Fred Mahler over een andere denkwijze om de zaken in de maatschappij te organiseren, er zouden projecten moeten kunnen worden ingezet met een soort van mandaat vanuit de overheid. Er wordt vanuit Steendam gewerkt aan een soort van schil qua samenwerking aangaande de dorpen rondom het Schildmeer. Ervaringen delen en samen plannen en visies maken. Uiteraard in samenspraak met de gemeente.

Rutte was als liberaal onder de indruk van de zelfstandigheid waarop Steendam voortvarend te werk is gegaan, een overheid die faciliteert voor haar inwoners ziet hij graag. Rutte vroeg aan wethouder van Schie of de zelfstandigheid van Steendam een blauwdruk is voor de rest van de gemeente Midden-Groningen. De wethouder gaf aan dat ze erg enthousiast is over de wijze waarop Steendam de zaken oppakt. Je ziet dat er wel verschillen zijn in de dorpen in de gemeente.

Tijdens de uiteenzetting omtrent de aanpak in Steendam vertelde één van de bestuursleden, Christiaan Wiepkema, over de aankomende bouw van het nieuwe dorpshuis en dat hij Rutte graag de opening zou willen laten doen. Rutte gaf met een glimlach aan, dat wel te willen doen.

Naast het gesprek in de Kaap, ging Rutte op bezoek bij de bewoners aan de Damsterweg in Steendam. Deze bewoners hebben een uitgebreid gesprek gehad met Rutte. Hij was begripvol en luisterde naar ons verhaal, aldus de bewoners.

Rondje voorstellen.
Steendam was blij met de komst van Rutte.
Gemoedelijke sfeer.
Rutte nam de tijd om te luisteren.
Kunnen we met u op de foto? Tuurlijk….
De delegatie voor het volgende bezoek staat klaar.
Onderweg naar de Groningse busremise van OV-bureau Groningen.
Commissaris van de Koning en tevens bestuursvoorzitter van het Nationaal Programma Groningen, de heer Paas was hierbij aanwezig.

 

 

 

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter