Steendam: zonnige omstandigheden tijdens Schildweek

Zeilen in een ‘golden raand’ was het zeker afgelopen Schildweek op en rond het Schildmeer. Onder zonnige omstandigheden voeren zeilers uit het hele land van jong tot oud in 6 verschillende klassen om de eer. s’Avonds was er volop sfeer. Mede door de goede samenwerking met de horeca, Art Carnivale, de sponsoren en de medewerking van vele vrijwilligers was het mogelijk dit fantastische evenement voor jong en oud weer neer te zetten voor de 71e keer.

Meer dan 3.000 bezoekers bezochten afgelopen week de wateren en waterrand van het Schildmeer op zoek naar vertier. Mede door het mooie weer hing er een gemoedelijke sfeer. De zeilers hadden wel wat meer wind gewild maar des ondanks zijn er 9 wedstrijden gevaren en was het in diverse klassen tot op het laatste best spannend wie er met de hoofdprijs naar huis zou gaan. De zeilers waren enthousiast en lovend over de organisatie van de Schildweek. Het bestuur van Zeilvereniging Schildmeer ziet het aantal deelnemers nog steeds stijgen.

Uitslagen

Eindelijk heeft Theo Dik na 42 gevaren Schildweken de overwinning te pakken in de 16m2 klasse. Hij werd vaak 2e en won dan net niet. Nu bleef het ook tot het einde van de laatste wedstrijd spannend of Theo Dik en zijn fokkenist Daniël Folkersma de overwinning in de 16m2 klasse zouden behaalden. Bas Mandemaker en Jelle de Lange werden nummer twee en Gerrit Hofstra en Fokke de Jong gingen met de derde prijs naar huis.
De O-jol klasse is weer terug van weg geweest. De laatste jaren waren er geen O-jollen geweest op de Schildweek. Dit jaar lagen er in het weekend maar liefst 12 stuks aan de start van de Schildweek. Anne Drenth bleef in deze klasse nipt voor Melle Heerlien en Jeroen Nijburg.

In de Laser Radiaal klasse heeft Martien Zeegers de Schildweek gewonnen voor Annechina de Jong en Erik Visser. Martien won vier van de acht races.

In de jeugd klasse hadden we strijd in de Flits, Optimist en Splash klasse, in de Flits klasse hebben Jorrit van der Kooi en Lieke Gerlofs de hoofdprijs mee naar huis genomen. Voor Anne en Arnoudt Reitsma en Jaap Reitsma en Coen Bijlsma. Bij de Flits B klasse waren Christiaan Koek en Niels Gerlofs heer en meester met maar liefst negen eerste plaatsen en één derde plaats waren zij de terechte kampioen. In de Flits C klasse was het tot aan de laatste wedstrijd erg spannend wie met de hoofdprijs naar huis zou gaan. Uiteindelijk zijn dat Lieke van der Kooi en Fenna Donker geworden voor Sybrant Koek en Miranda Antoine. Als nummer drie Femme Rijk en Diana Jansma.

In de Optimist A was het lang spannend of Monique Sabong met de hoofdprijs naar huis ging. Uiteindelijk won ze de Schildweek voor Tim Rijfers en Sophie Drenth. In de B klasse ging de hoofdprijs naar Jasmijn Drenth voor Justin Honkoop en Lucie Voogd.

De aller kleinsten (+/- 7 jaar) voeren hun eigen wedstrijden in de Optimist C klasse. Jarno Bruins ging hier met de hoofdprijs naar huis gevolgd door Joran Visscher en Lars Zuur.

In de Splash klasse heeft Daan Vloet zijn broer Mart verslagen. Niek Kuin werd derde in de Splash klasse.

Al vast voor uw agenda de volgende Schildweek wordt gehouden van 21 juli t/m 27 juli 2017.

DSC_1609 DSC_1497

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl