Stichting de Brug organiseerde zwemactie

Stichting de Brug Midden-Groningen was afgelopen zaterdag 29 april aanwezig in zwembad De Kalkwijck in Hoogezand. Over zes weken vertrekken vijf zwemmers met een verstandelijke beperking, samen met hun coaches naar de World Games in Berlijn. Hun doel is om zoveel mogelijk geld op te halen, doormiddel van onder andere een ‘sponsor zwemactie’, om die reis mogelijk te maken.

De zwemmers hebben al een zware voorbereiding achter de rug; ze hebben veel trainingen gehad en hebben door het hele land gereisd om diverse voorbereidingen te treffen. Daarom vinden ze het ook belangrijk om te laten zien dat ze er nu klaar voor zijn. Bezoekers konden de zwemmers vanaf de zijlijn aanmoedigen.

Onze verslaggever ging in gesprek met Martijn Oosterveld, zwemcoach van Stichting de Brug; ‘Het doel van vandaag was om zoveel mogelijk banen te zwemmen voor geld. Er zijn mensen die een vast bedrag hebben gesponsord, maar ik had ook een aantal sponsoren die mij echt per gezwommen baan een geldbedrag wilden geven. Dus dan weet je het zelf wel; je probeert dan meer te zwemmen dan dat je eigenlijk kunt’, aldus Martijn.

De deelnemers en vrijwilligers hebben zelf eerder ook nog een aantal evenementen georganiseerd, waarmee ze geld hebben opgehaald. Zo heeft Patrick Brokschmidt met zijn muziekmiddag €324,45 opgehaald, Anneke met haar soep actie €335,- en voor het sponsorzwemmen is ook maar liefst €969,- opgehaald. Daarnaast is er nog een lege flessen actie geweest.

‘Ik was al super trots, maar dit is gewoon grandioos. Maandag 26 juni komen we weer terug uit Berlijn en dan gaan we de verhalen zeker delen’ vertelt Martijn.

Deel naar jouw media!