Streetdance bij DFS-HS

Op donderdag 2 november gingen wij langs bij de streetdance activiteit van Chayenna Kroeze. Zij is danslerares bij DFS-HS en leert kinderen diverse dansjes. Het doel van deze lessen is om te werken aan je conditie, motoriek en ritmegevoel. Daarnaast is het grootste doel om een gezellige avond te beleven. De streetdance activiteit is een onderdeel van DFS-HS die tevens 50 jaar bestaat. De sportvereniging bestaat uit 2 afdelingen; gymnastiek en handbal. Onder de afdeling gymnastiek vallen; sport voor ex-hartpatiënten, Omloop ’90, GALM-groepen, streetdance en recreatief turnen.

De streetdance lessen worden gegeven in kindcentrum de Zuiderkroon in Hoogezand. De jongste kinderen leren iedere week een nieuw dansje en de oudere groepen werken meerdere weken aan een moeilijkere dans. Ook wordt er voor elke doelgroep activiteiten georganiseerd zoals optredens, open lessen en clubkampioenschappen.

”Wij hebben sinds deze week ook een jongetje bij de groep, daar zijn we heel blij mee. Je ziet in deze leeftijdscategorie dat er vooral meisjes zijn die interesse hebben in streetdance, ook vanwege de trend rondom TikTok wat nu heel erg onder de jeugd speelt. We zien dat bij de jongens het vaak niet heel stoer is om mee te doen, maar dat is zeker niet het geval. Iedereen is welkom en we hebben er graag wat extra jongens bij.” vertelt Kroeze

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
Email