Succesvolle expositie Artotheek Artos Slochteren

De nieuwe locatie van Artotheek Artos aan de Hoofdweg 88 in Slochteren heeft haar eerste tentoonstelling, @Lente, succesvol gepresenteerd. Met werken van 30 kunstenaars uit Midden-Groningen trok de expositie in twee maanden tijd zo’n 300 bezoekers. De tentoonstelling blijft nog te zien tot donderdag 20 juni.

Ria Tepper, bestuurslid van de kunstuitleen, gaf aan: “De selectiecommissie was aangenaam verrast door zowel de kwaliteit als de diversiteit van de ingezonden werken. Daarom werd besloten om het werk van alle dertig deelnemers tentoon te stellen.”

De expositie markeert niet alleen een ode aan de lente, maar ook de officiële opening van de nieuwe locatie van Artos. De kunstuitleen heeft nu een plek gevonden in een historisch pand aan de Hoofdweg 88, ook wel HW88 genoemd. Tepper voegt eraan toe: “Hier, in de verbouwde gymzaal van de voormalige G.H. Drese School, wordt de uitgebreide collectie van ruim 800 kunstwerken ondergebracht.” Tijdens de openingsuren kunnen bezoekers ook terecht voor kunstuitleen in de regio Midden-Groningen. De succesvolle start van @Lente krijgt een vervolg met een zomerexpositie, dit keer met het thema water.

Het enthousiasme onder kunstenaars uit de regio is groot geweest. RTV Midden-Groningen meldde eerder dat Artos aan het begin van het jaar een oproep deed aan beeldende kunstenaars, met een respons van dertig kunstenaars die één of twee werken indienden. Deze kunstenaars brengen vanaf 24 maart een eerbetoon aan de lente in de artotheek, die hard heeft gewerkt om de nieuwe ruimte gereed te maken voor de expositie en de permanente collectie.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl