Ten Boer: Buitenlesdag op CBS De Fontein

Het was dinsdag 22 september een uitstekende dag om lekker buiten te les te krijgen. Een geweldige meevaller voor alle leerkrachten en kinderen op basisschool de Fontein in Ten Boer. Zij deden ook dit jaar mee met de Nationale Buitenlesdag, een initiatief van Jantje Beton en IVN Natuureducatie. Het idee van deze dag is dat kinderen lekker met z’n allen in de buitenlucht de nodige beweging krijgen terwijl ze leren! Alle deelnemende scholen zorgen er voor deze dag tenminste 1 uur per klas buiten lerend door te brengen. 

Voor de kinderen op de Fontein betekende dit ook dat er lessen gehouden werden op het plein. Al rennend de telrij leren van groot naar klein of tafels oefenen, je dictee een keer maken met stoepkrijt op het schoolplein, lekker buiten een leesles of een tekenles etc….Voor iedere groep is er door de leerkrachten zeer creatief nagedacht over de activiteiten. Ook de kleuters hebben deze dag in een circuitvorm allerlei leerzame spelactiviteiten gedaan op hun eigen plein.

De activiteiten van deze dag sluiten goed aan bij Bewegend Leren, een aandachtspunt op De Fontein.

Het was een zeer geslaagde dag en iedereen op de Fontein kijkt al uit naar de volgende editie van de Buitenlesdag in het voorjaar van 2021.