Ten Boer: Inzamelactie CBS De Fontein groot succes

De afgelopen weken is er op basisschool de Fontein in ten Boer geld ingezameld voor Compassion. Compassion is een organisatie die projecten voor arme kinderen ondersteunt. José Westeneng, moeder van Ilse Westeneng uit groep 8 (en van Marleen en Lisanne die ook op De Fontein zaten) gaat in mei 2018 een halve marathon in Ethiopië lopen en zamelt geld in om kinderen en gezinnen uit de armoede te halen.

Op dinsdag 16 januari is José in alle klassen geweest om gastlessen te geven over Compassion. “Het is heel bijzonder dat onze kinderen opgroeien in een land waar het normaal is dat we iedere dag genoeg te eten hebben en naar school kunnen gaan. Vaak beseffen we dit niet. Ik merkte dat de leerlingen onder de indruk waren van het feit dat veel kinderen in Ethiopië ’s nachts niet kunnen gaan slapen als het regent, gewoonweg omdat het dak van het hutje waar ze in wonen lek is en het bed nat wordt. En dat er kinderen zijn die dagelijks aan het werk zijn om het weinige geld dat ze daarmee verdienen s’ avonds aan hun moeder geven zodat die er wat eten van kan kopen.” Ze vertelt: “Een van de leerlingen wilde direct aan de slag met het verkopen van armbandjes en een andere leerling kwam thuis met de folder van Compassion en besloot samen met haar ouders om een Compassionkindje te gaan ondersteunen middels sponsoring a € 33,- per maand.

Het projectgeld dat de leerlingen op maandag meenemen naar school is in de maanden januari en februari en de opbrengst van de collecte van de Schoolkerkdienst van 28 januari is voor Compassion. Een cheque met het verzamelbedrag van maar liefst €837,05 werd woensdag 21 februari door directeur Ellen Meijer namens kinderen en ouders overhandigd aan José Westeneng.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl