Ten Boer: Wethouder Gijsbertsen bracht kennismakingsbezoek

Afgelopen week bracht Mattias Gijsbertsen, wethouder in Groningen, een kennismakingsbezoek aan de gemeente Ten Boer. De andere Groningse wethouders keken al eerder over de schutting bij de herindelingspartner.

 Gijsbertsen bracht een bezoek aan het pluimveebedrijf van de familie Van der Zande in Woltersum. Naast het energievraagstuk bleek ook het dierenwelzijn een interessant gespreksonderwerp.

Aansluitend maakte de Groningse wethouder kennis met zorgboerderij ‘De Slingertuin’ van Huib van der Ziel, eveneens in Woltersum. Mensen met een matig arbeidsmarktperspectief vinden hier dagbesteding.

Op de boerderij Woldwijk kreeg Gijsbertsen uitleg bij de coöperatie Woldwijk. Hij toonde zich onder de indruk van de duurzame initiatieven die hier worden ontwikkeld.

Tijdens de lunch in verpleeghuis Innersdijk werd de wethouder bijgepraat over het jeugd- en jongerenwerk in Ten Boer. Het bezoek werd afgesloten in dorpshuis Trefpunt in Thesinge. Hier werd vanuit de Vereniging Groninger Dorpen uitleg gegeven bij het leefbaarheidsprogramma ‘Elk Dorp een Duurzaam Dak’. Alle dorpshuizen in de gemeente Ten Boer hebben een aanvraag ingediend. De voortgang van aanvragen stagneert vanwege de koppeling met het bouwkundig versterken.

Wethouder Gijsbertsen was onder de indruk van de duurzaamheids- en welzijnsinitiatieven in onze gemeente. ‘De gemeente Groningen kan nog het een en ander leren van hoe zaken in de gemeente Ten Boer zijn geregeld.’

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl