Tennisvereniging Aloë vernieuwt tennisbanen

Tennisvereniging Aloë in Zuidbroek heeft hun oude gravelbanen vervangen door moderne all-weather banen. Dankzij een subsidie van €45.000 uit COA-fondsen, samen met steun van sponsors en fondsen, heeft de club hun langgekoesterde droom waargemaakt.

De financiering van dit project werd mogelijk gemaakt door een projectaanvraag bij de toetsingscommissie die de COA-gelden verdeelt in Zuidbroek. Deze aanvraag werd ingediend nadat Zuidbroek een subsidie van 1 miljoen euro van de Rijksoverheid ontving voor de opvang van asielzoekers in de Eurohal van Van der Valk.

Naast het feit dat de renovatie de club het hele jaar door tennisplezier biedt, ongeacht de weersomstandigheden, brengt het ook extra voordelen met zich mee, aldus Aloë-voorzitter Jans de Vries. Zo zorgen de nieuwe banen voor lagere onderhoudskosten en maken ze het besproeiingssysteem overbodig. Dit betekent niet alleen een efficiënter gebruik van middelen, maar ook een meer duurzame aanpak van de sportfaciliteiten van de club voegt de Vries er aan toe.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl