Tjuchem: Najaar competitie tafeltennis NTTB-noord

De 2e week competitie NTTB afd. noord is al weer een feit. Voor Tjuchem een wisselend succes. Team 1 wint uit met 8-1. Team 2 laat de punten liggen in Groningen 3-6 en Team 3 wint thuis geflatteerd met 6-3.

Maandag bijt team 3 thuis in de Velemansdroom de spits af in de 5e klasse  tegen Midstars uit Middelstum. Het is i.v.m. corona regels besloten in de A.L.V van de NTTB Noord geen dubbelspel te spelen en dus is het winst of verlies. Debutant in de competitie Renate Takens speelt ondanks verlies de sterren van de hemel. Ze wint 1 game van Gerry Zuidema . Ciska Dik wint alle drie de partijen en Jaap Uuldriks moet in Frank Picker zijn meerdere erkennen. Dick Zwart van Midstars meldt zich na de 1e partij ziek en zo krijgt het team van Tjuchem 2 partijen in de schoot geworpen. Uitslag 6-3. Een week eerder werd thuis verloren tegen DTTC met 4-5.

Team 2 spelend in de 4e klasse speelt in Groningen tegen GTTC. Henk de Groot, Frank Wamsteeker en Hans Dekker vechten voor wat ze waard zijn maar komen niet tot grote winst. Ieder wint 1 partij en dus keren ze met 3 punten huiswaarts.  Uitslag 3-6. De thuiswedstrijd een week eerder werd met de zelfde cijfers gewonnen tegen AKTIEF uit Winsum.

Team 1  moet zich waarmaken in Middelstum tegen Midstars in de 2e klasse . Kopman Jos van der Tuuk verloor afgelopen week bij Argus  2 partijen en had dus nog iets goed te maken tegenover zijn teamgenoten. Hoewel toch nog gewonnen met 5-4. Gelukkig was het team dit keer  goed in vorm en Henk Mulder en Jos v.d. Tuuk wonnen alle drie hun partijen, alleen Jan Boerma moest zijn meerdere erkennen in Peter Streurman en ging het team met 8 tegen 1  punten winst naar huis.

Nog meer competitie-nieuws

Gert Jan Takens en Henk Pater beiden lid van de Sport Club Tjuchem maar uitkomend in de competitie 1e klasse  voor respectievelijk Oldambt en WTTC speelden afgelopen week tegen elkaar in Finsterwolde de thuishaven van Oldambt. Het is altijd even spannend als je elkaar goed kent. Maar moge de beste winnen. Dit keer trok Gert Jan aan het langste eind en bleef Henk met lege handen staan. Ook Marijke Takens speelt competitie bij Oldambt in de 4e klasse , zelfde poule waar ook Tjuchem 2 in speelt. Marijke won al haar 3 partijen en tussendoor speelde ze nog effen als invalster in de 1e klasse…… Helaas was dat een maatje te groot. Maar petje af. Jan van Stee ook lid van Tjuchem speelt competitie in Loppersum bij TTV Talo. Speelt 2e klasse en is ook min of meer  concurrent in de 2e klasse van Tjuchem 1. Dit keer speelt Jan thuis in Loppersum tegen Argus maar kwam helaas niet tot scoren.