Uitstekende prestaties zwemmers De Brug

De Special Olympics Nationale Spelen waren van vrijdag 14 tot en met 16 juni in de gemeenten Breda en Tilburg. Het is het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Er waren twintig sporten met in totaal zo’n 3000 deelnemers. Onder meer tien zwemmers van stichting De Brug uit Hoogezand deden mee en haalden heel wat medailles.

,,We hebben daar heel goed gezwommen”, zegt Peter Hulshof die mee was. ,,We hebben zaterdag 15 juni de series gezwommen zodat we zondag de finales konden zwemmen voor de medailles.”  Nicole Goos werd eerste bij de 25 meter rugslag en 25 meter vrije slag. Verder pakte ze zilver bij de estafette 4 x 25 meter. Ze deed de estafette met Willem Holthuis die naast die tweede plek vierde werd op de 25 meter rugslag en vijfde op de 25 meter borstcrawl. Jolanda Hospers maakte ook deel uit van het zilveren team en won hetzelfde edelmetaal op de 50 meter vrije slag en werd vierde op de 25 meter rugcrawl. Wendy Oosterveld maakte ook deel uit van de estafette en werd verder eerste op de 25 meter borstcrawl en tweede op de 25 meter rugslag.

Een ander estafetteteam die uitkwam op de 4 x 25 meter vrije slag werd vijfde. Deze bestond uit Patrick Brockschmidt, Peter Kuizinga, Jan Pestman en Daniël Radema . Patrick werd nog zevende op de 50 meter schoolslag en zesde op de 50 meter vrije slag. Peter haalde goud op de 50 meter schoolslag en brons op de 50 meter vrije slag. Jan won zilver op de 50 meter vrije slag en werd vierde op de 50 meter rugslag. Daniël Radema won verder brons op de 50 meter schoolslag en werd zesde op de 50 meter rugslag.

Ricette Schumer won de 50 meter rugslag en werd vierde op de 50 meter vrije slag. Rolf Smit kwam tot de zesde plaats op de 50 meter schoolslag en de achtste plek op de 50 meter vrije slag.

Al met al een zeer succesvol toernooi en Peter kijkt er met veel plezier op terug. ,,Wij zijn vrijdagochtend vertrokken met de bus. We hadden een mooie opening waarbij we op mochten lopen net als bij de Olympische Spelen en een show met onder meer een optreden van Frans Bauer. We sliepen in een huisje in Safaripark Beekse Bergen, dat vonden de deelnemers een mooie ervaring. We zijn zaterdagochtend al vroeg met ploeg één naar zwembad in Tilburg gegaan om daar de series te zwemmen en daarna de finales van de estafettes. Daarna ging de ochtendploeg terug en kwam de middagploeg die ook series en estafettefinales zwommen. Daarna hebben we een feestavond gehad. Zondag was hetzelfde idee maar zijn we met zijn allen in de bus gegaan om elkaar aan te moedigen en werden de finales gezwommen. Daarna hebben we de medailles mogen ontvangen, een patatje gegeten en met de bus naar huis. Iedereen is heel trots op de medailles. Het mooie is dat de andere finalisten een vaantje krijgen. Je gaat nooit met lege handen naar huis, je ziet hier de nummers één tot en met acht op het podium.”

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl