v.v. Hoogezand komend jaar 1e klasse

De wedstrijd van v.v. Hoogezand tegen de Leeuwarder Zwaluwen was het veel besproken onderwerp van gesprek deze week, in de kantine van de Rood-Zwart Club. We vinden de ploeg van trainer Bart van Veen op dit moment terug op de achtste plaats met 24 punten uit 21 wedstrijden. De laatste twee wedstrijden werden met 2-1 gewonnen van respectievelijk ’t Fean’58 en Gorecht. Deze lijn wilde men door kunnen trekken.

De tegenstander van zaterdag, Leeuwarder Zwaluwen, vinden we terug op een elfde plaats met 20 punten uit 21 wedstijden. Voor beide ploegen stond er dus wat op het spel.

De wedstrijd die om 14.30 uur begon, stond onder leiding van scheidsrechter Bas Nigro en werd geassisteerd door Melvin Schuurman en Marvin Brink. Hoogezand en Leeuwarder Zwaluwen hebben beiden het devies: ‘winnen’. Dan is het rechtstreekse degradatie in elk geval voorkomen. Maar dan is er nog die vermaledijde nacompetitie. Een gruwel in optima-forma. Er spelen acht clubs in de nacompetitie. Daarvan is slechts één de winnaar. Een overwinning, iedereen binnen beide teams snakte ernaar.

Hoogezand startte gedreven deze wedstrijd, dit betekende in de 19e minuut een 1-0 voorsprong, doelpuntenmaker Heine Uuldriks. Beide teams kregen nog enkele kansen en door onoplettendheid van de verdediging van v.v. Hoogezand kon Rick van Loon in de 23e minuut de gelijkmaker aantekenen, 1-1. Wyatt van Engel die de laatste weken opvallend goed speelt, was dan ook degene die in de 35e minuut de club van Rood-Zwart weer op een 2-1 voorsprong zette. Net als bij het eerste doelpunt van Leeuwarder Zwaluwen was het wederom v.v. Hoogezand die gemakkelijk een tegentreffer toestond. Ruben Eijzenga was de speler die de 2-2 in het doel schoot in de 44e minuut. Verdediger Julian Fluks van v.v. Hoogezand liet de supporters vlak voor de rust nog een keer juichen. De teams konden de kleedkamer opzoeken met een kleine voorsprong, 3-2. Al hoewel velen dachten aan een handsbal. Scheidsrechter Bas Nigro wees echter gedecideerd naar het midden, dus een doelpunt.

In de tweede helft probeerde de jongens uit Leeuwarden nog wel, maar gescoord werd er niet meer. Blije gezichten aan de kant van v.v. Hoogezand, want met deze uitslag is de club aan de Kalkwijck in Hoogezand, ook het komende jaar te bewonderen in de eerste klasse. Niet alleen het team, maar ook (interim) trainer Bart van Veen, heeft de ploeg weer aan het voetballen gekregen. Zeker een prestatie waard.

Komende zaterdag is het team weer thuis te bewonderen, dan wacht wel een geduchte tegenstander, namelijk Oranje Nassau Sneek (ONS). De competitie wordt afgesloten in Leeuwarden tegen het reeds gedegradeerde FVC.