Vandalisme bij ijsbaanvereniging Muntendam

Dinsdagmiddag zijn er vernielingen gepleegd bij ijsbaanvereniging Muntendam. Het bestuur werd aan het einde van de middag ingelicht door voorbijgangers. ‘’Via de telefoon kregen we te horen dat de rolluiken van de vereniging waren vernield en dat een gewapend raam was ingegooid met betonstenen.’’ Bij onze aankomst bleek dat er personen op het dak waren geweest, waarbij schade is toegebracht aan verschillende objecten. Daarnaast werd het houtwerk aan de voorkant van ons pand vernield, ook lagen er stoeltjes van de tribune van v.v. Muntendam voor het ijsbaangebouw.

“Wij zijn geschokt door deze daad van vandalisme, maar dankbaar dat de daders er niet in zijn geslaagd om het pand binnen te dringen vanwege de robuuste glasconstructie”, verklaart Hendrik Loots, voorzitter van de ijsbaanvereniging. “Desondanks is de aangerichte schade naar schatting tussen de duizend en 1.500 euro. De gemeente Midden-Groningen heeft aangegeven aangifte te doen, aangezien het pand hun eigendom is en wij het van hen huren. De gemeente heeft gisteren al de situatie bekeken.”

De politie heeft inmiddels een rapport opgesteld. “We doen hierbij een oproep aan iedereen die mogelijk informatie heeft over deze daad van vandalisme om zich te melden, zowel bij ons als bij de gemeente. Als je het lef hebt om schade aan te richten, toon dan ook het lef om je verantwoordelijkheid te nemen,” aldus Hendrik Loots.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl