Veel blije gezichten op het Aletta

Op woensdag 12 juni kregen de examenleerlingen van het voortgezet onderwijs te horen of ze geslaagd dan wel gezakt zijn. De examenkandidaten vmbo, mavo, havo en vwo van het dr. Aletta Jacobs College wachtten woensdag in spanning het verlossende telefoontje van hun mentor af. Evenals de leerlingen die via maatwerk een deel hebben kunnen afronden om daarna hun vervolgopleiding te kunnen starten. Overigens gingen de docenten van de mavo woensdagmiddag op pad om de geslaagden persoonlijk thuis te feliciteren en een Aletta-wimpel te overhandigen.

Alle geslaagde kandidaten werden aan het eind van de middag feestelijk ontvangen op school en kregen daar hun cijferlijst. Het betreft overigens een voorlopige cijferlijst. Sommige leerlingen hebben namelijk nog de mogelijkheid om een cijfer te verhogen meteen herkansing in het tweede tijdvak. De leerlingen die nog niet geslaagd zijn in het eerste tijdvak of door ziekte het examen nog niet hebben kunnen afronden, doen ook examen in het tweede tijdvak van 18 t/m 25 juni.

De leerlingen die het eindexamen nu nog niet hebben gehaald moeten dus nog even bikkelen. Soms duurt het pad gewoon iets langer. De docenten staan in ieder geval ook nu weer klaar om ze voor te bereiden op de herexamens. De uitslag van het tweede tijdvak is op 2 juli.

Op het Aletta werd dus al een klein feestje gevierd door de geslaagde leerlingen en hun docenten. In de periode van 8 t/m 17 juli vinden in de theaterzaal van de school de groots opgezette diplomeringsavonden voor de afdelingen pro, vmbo, mavo, havo en vwo plaats, waarbij de geslaagden ook hun ouders en familieleden mee mogen nemen over de rode loper.

Op de foto: Docenten Marvin Wolthof en Michiel Broekema hebben net Tayisha thuis het goede nieuws gebracht.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl