Vernielingen aan Dorpshuis de Ruyten Froombosch

Afgelopen week werd Dorpshuis De Ruyten in Froombosch opgeschrikt door flinke vernielingen aan het pand. Onbekenden hebben de ramen van het dorpshuis ingegooid en geprobeerd de warmtepomp te vernielen. Johan Kroon van de Stichting Dorpshuis De Ruyten vertelt: “Onze pachter hoorde op vrijdagavond een paar knallen in het dorpshuis. Hij is toen snel gaan kijken, maar helaas was er niemand meer te zien. Er zat een balk in het hek voor de warmtepomp gestoken, schijnbaar in een poging om schade aan te richten. Daarnaast zijn twee ramen bijna helemaal ingeslagen, waarbij er nog twee bakstenen op de grond lagen die waarschijnlijk zijn gebruikt.”

De verzekering dekt helaas niet de schade, wat betekent dat de Stichting Dorpshuis De Ruyten zelf voor de kosten moet opdraaien, die naar schatting enkele honderden euro’s bedragen. Kroon geeft aan dat dit een flinke tegenvaller is voor het dorpshuis: “We wisten niet dat we vijanden hadden. Het is een klein dorp waar normaal gesproken weinig vernielingen plaatsvinden, en dan maak je dit ineens mee. Dat is heel vervelend.”

Mensen die mogelijk iets gezien hebben of beschikken over camerabeelden worden dringend verzocht om zich te melden bij het dorpshuis. “Alle tips zijn welkom, zodat we de schade kunnen verhalen op de daders,” voegt Kroon toe.

 

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl