Voldoende chauffeurs lijn 517

Noord en Zuidbroek krijgen weer een rechtstreekse busverbinding van en naar Hoogezand en Sappemeer v.v. Stichting Stadsvervoer HS gaat per december 2023 met buurtbuslijn 517 een busverbinding openen van Noordbroek, via Zuidbroek (o.a. station), Sappemeer, Hoogezand tot halteplaats het Medisch Centrum aan de Erasmusweg in Hoogezand. Vanaf hier wordt er retour gereden naar Noordbroek. Vanuit Noordbroek en Zuidbroek is er op dit moment geen openbaar vervoersbuslijn meer tussen deze plaatsen en de oude gemeente Hoogezand- Sappemeer. Voor inwoners van Noord en Zuidbroek kan dit problemen geven. Dit mede omdat vele voorzieningen ( o.a. Gemeentehuis, dr. Aletta Jacobs College e.d.) van de nieuwe gemeente Midden-Groningen in Hoogezand zijn gevestigd. Voor deze nieuwe buslijn 517 is voldoende budget en een bus beschikbaar gesteld door Publiek Vervoer Groningen- Drenthe.

Vanaf februari 2023 is er door Stadsvervoer HS intensief gezocht naar aanvulling van nieuwe vrijwilliger chauffeurs. Dit om de drie buslijnen van Stadsvervoer HS probleemloos te kunnen uitvoeren. Nu er zich voldoende nieuwe vrijwilligers hebben aangemeld, staat niets meer in de weg voor de start van de nieuwe buslijn 517. Deze nieuwe buslijn 517 zal 6 dagen per week volgens een vaste dienstregeling (niet op koopzondagen, koopavonden en feestdagen) gaan rijden. De eerste bus zal om 7.25 uur vertrekken vanuit Noordbroek. De laatste dagelijkse aankomsttijd zal om 17.20 uur zijn in Noordbroek. Op zaterdag zal de eerste bus om 8.25 uur vanuit Noordbroek vertrekken. Stadsvervoer HS gaat dit uitvoeren met kleine, comfortabele en goed toegankelijke acht personenbussen. De bussen wordt gereden door vrijwillige chauffeurs. Deze openbare vervoersbuslijn is voor iedereen zonder afspraak toegankelijk en door de speciale uitvoering van de bus (lage vloer) is in en uitstappen heel gemakkelijk. Bij elke halte kan men instappen (d.m.v. hand opsteken) en uitstappen. Een kinderwagen en rollator kunnen mee. Geen Invalidenwagens en scootmobielen.

Sinds december 2014 verzorgt Stichting Stadsvervoer HS het lokale vervoer van personen binnen de vroegere gemeente Hoogezand-Sappemeer en vanaf januari 2018 door de nieuwe gemeente Midden-Groningen. In 2014 is gestart met de Stadsbuslijn 515 door een groot deel van Hoogezand en Sappemeer en vervolgens is daar vanaf december 2019 de Buurtbuslijn 516 bij gekomen, die vanuit Hoogezand vertrekt en Harkstede v.v. als eindbestemming heeft. Alle activiteiten vallen onder de overkoepelende organisatie van Publiek Vervoer Groningen- Drenthe en worden uitgevoerd volgens de geldende voorschriften van de overheid. De komende tijd zullen Publiek Vervoer en het bestuur van Stichting Stadsvervoer HS alle zeilen moet bijzetten om alles goed voorbereid te hebben voor de start in december. Denk hierbij aan de juiste route, de dienstregeling, de halteplaatsen enz. enz. Voor de inwoners van Noord en Zuidbroek betekent dit alles dat zijn vanaf half december weer op een gemakkelijke en voordelige manier kunnen reizen tussen hun woonplaats en Hoogezand. Binnenkort volgt er natuurlijk meer info zoals bijvoorbeeld de definitieve route, dienstregeling en de kosten van een buskaart.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl