Wagenborgen: Arjan Marchand wint 14e Proostmeerloop

Op zaterdag 3 september werd de 14e Proostmeerloop van Wagenborgen georganiseerd, een hardloopwedstrijd van 10 km over twee ronden.

Arjan Marchand uit Groningen heeft zaterdag de Proostmeerloop in Wagenborgen gewonnen. Hij liep de wegwedstrijd over tien kilometer in een tijd van 32:57 minuut. Bij de vrouwen was Renate Kramer uit het Duitse Bunde de snelste in 42:25 minuut.

Net zoals voorheen was er dit jaar ook een jeugdloop. Dansgroep “Like This” verzorgde bij de start van de kidsrun de warming-up. De hardlopers konden onderweg genieten van dans en muziek, enkele bands, waaronder “In Bloom” en de “Pax Jazz band” begeleide de hardlopers tijdens de run. Deelnemers met kinderen konden tijdens de loop hun kind gratis onderbrengen in het Kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang “de Vrijbuiter” in Wagenborgen.

Parcours

Het parcours van de Proostmeerloop, is een vlotte route met goede prestatie en snelle tijden. De deelnemers liepen op mooie, ruime verharde fietspaden/wegen in een prachtige omgeving rondom het idyllisch gelegen Proostmeer in Wagenborgen.

Pleinfeest

De 14e editie van de Proostmeerloop werd afgesloten met een pleinfeest bij restaurant-bar Klaver Vier aan de Hoofdweg in Wagenborgen. Tijdens het pleinfeest betraden onder andere Bert en Loes het podium.

Goed doel

De organisatie sponssport elke jaar een goed doel, dit jaar is dat Stichting Walk On van Wagenborger Dennie Jager. Het doel van Stichting Walk On is het bekender maken van de gevolgen van een dwarslaesie aan een groot publiek doormiddel van het inzamelen van fondsen die bijdragen aan de ontwikkeling van exoskeletten. Het verrichten van alle verdere handelingen, die in de ruimste zin verband houden tot dwarsleasie verbetering of daar in toe bevorderlijk zijn. Foto’s: Mark Heikens.

 

DSC_0054 DSC_0104 DSC_0111 DSC_0137 DSC_0144 DSC_0642

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl