Wagenborgen: bewoners opmaat verhuisd naar de Menterne

Vandaag, (donderdag 1 september) verhuisden de 14 cliënten van ’s Heeren Loo Opmaat, die woonden op de boerderij de Hogewerf in Appingedam, naar het voormalig dzorgcentrum De Menterne in Wagenborgen.

 

Verbouwing boerderij de Hogewerf
Dertien jaren huisvest ’s Heeren Loo Opmaat al in de omgebouwde boerderij aan de Hogewerf met veertien mensen in de leeftijd tussen 20 en 65 jaar met een licht verstandelijke beperking. In de afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van woon- en zorgeisen. Ook de 14 cliënten hebben wensen tot verbetering. Het is dan ook tijd voor een grote verbouwing. De boerderij wordt van binnen helemaal leeggehaald en gesloopt om daarna weer helemaal van opgebouwd te worden.

 

Tijdelijke huisvesting

Door de rigoureuze verbouwing kunnen de cliënten niet in de boerderij blijven wonen. Daarom is er gezocht naar een tijdelijke woonruimte. Deze is gevonden in het voormalige zorgcentrum de Menterne in Wagenborgen. Vanaf donderdag 1 september betrekt Opmaat de begane grond en de eerste verdieping.

 

De Hogewerf

De komende maanden gaat aannemer Paas uit Nieuw Buinen aan de slag om het pand toekomst proof te maken. Op een informatieavond hebben de verwanten en cliënten gezien hoe de boerderij er straks uit komt te zien. De verouderde woonruimtes maken plaats voor moderne nieuwe kamers en appartementen met meer (zorg-)voorzieningen. Daarbij wordt het aantal plaatsen uitgebreid van veertien naar eenentwintig.

 

DSC_0080 DSC_0112 DSC_0140 DSC_0157

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl