Wedstrijdverslag Hoogezand – Pelikaan-S

Het eerste team van de voetbalvereniging Hoogezand moest zaterdagmiddag aantreden tegen Pelikaan-S uit het westerkwartier. In het programmaboekje lazen we Pelikaan-S, een vreemde naam in het voetbalwereldje. De S staat voor Smit. Jo Smit, een rijke industrieel van de strokartonfabriek in Oostwold stelde in 1957 grond beschikbaar voor de aanleg van een voetbalveld. Als dank hiervoor werd genoemd naar één van z’n vele toppaarden. Pelikaan S. Later won hij vele prijzen met zijn absolute topper Quicksilver S. De wedstrijd van zaterdag betekend ook wederom een weerzien met Jan Kloetstra nu trainer bij Pelikaan S. Jan heeft als speler maar vooral als trainer (2008-2015) veel betekend voor Hoogezand. Hij bracht in die periode Hoogezand vanuit de 4e klasse terug naar de 2e klasse. Hij is nu ook met Pelikaan S weer zeer succesvol. Met een verzameling klassespelers “uit alle windstreken”staat hij aan kop en kon zaterdag periodekampioen worden. Voor Hoogezand dus een zware klus. V.V. Hoogezand presteert erg wisselvallig en zal alle zeilen moeten bijzetten om aansluiting bij “het linker rijtje” te vinden.
De wedstrijd onder leiding van de voortreffelijk fluitende scheidrechter, J.E. Blom, werd gespeeld op het kunstgrasveld. Het hoofdveld was afgekeurd. Toch jammer te spelen om een sfeerloos bijveld, zonder een mooie accommodatie, zoals een tribune.
Hoogezand begon fel aan de wedstrijd en we kunnen dan ook spreken van één van de betere wedstrijden voor de rust. Over en weer leuke kansen, v.v. Hoogezand liet zich van een betere kant zien, deze zaterdag. In de 22e minuut komt v.v. Hoogezand door een doelpunt van Heine Uuldriks op 1-0, een mooie goal. Dezelfde Uuldriks kreeg nog een enorme kans maar deze bal raakte de lat. Het was Jan Hooiveld die behendig 1-1 aantekende. Het was zelfde Hooiveld die in de 45 minuut een gele kaart kreeg van de scheidsrechter. In de 45e minuut kreeg wederom een speler van Pelikaan-S een gelekaart, dit maal was MustebaAlbadawi die met geel in het boekje verdween.
Ruststand 1 – 1
Na de rust een beter spelend Pelikaan S, het is dan ook niet verwonderlijk dat het team van trainer, Jan Kloestra, bovenaan de ranglijst is te vinden. OmarKavak tekende 1-2 aan en toen KasraKahidi in de 85e minuut ook nog eens 1-3 aantekende was de wedstrijd beslist. Het was dezelfde KasraKahidi die in de 90ste minuut met direct rood de kleedkamers kon opzoeken.
Al met al een verdiende overwinning voor de ploeg uit Oostwold
Eindstand 1 – 3
Pelikaan-S is door deze overwinning de winnaar geworden van de eerste periode, 8 wedstrijden gespeeld en maar liefst 20 punten.
v.v. Hoogezand doet het aanmerkelijk minder dit seizoen, we treffen het team van trainer, Germain Beck, dan ook op de 10e plaats aan met 7 punten uit 8 wedstrijden.
Zaterdagmiddag gaat v.v. Hoogezand in Surhuisterveen op bezoek om het daar op de nemen tegen het onderaan de ranglijst verkerende team Fean ’58.