‘Week van het geld’ in bibliotheek

In het kader van de ‘Week van het Geld’ werd er  deze week voorgelezen en geknutseld in de Bibliotheek in Hoogezand. Dit om kinderen bewust te maken van de waarde van geld en de omgang hiermee. Dineke Wijnsema las de kinderen voor uit een prentenboek die onder andere ging over sparen, ruilen, verkopen en kopen. Na het voorlezen konden de kinderen hun eigen geld knutselen, om daar vervolgens een toepasselijk cadeautje voor te ‘kopen’.

Merel Prins, Preventiespecialist van de Kredietbank in Midden-Groningen, was samen met haar collega Melanie Leemput ook aanwezig in de bibliotheek: ‘Dit is één van de acties die we doen. We willen heel graag dat de scholen aandacht hebben voor financiële educatie’, vertelt Merel. De afgelopen weken hebben de leerlingen van de groepen 3 en 4 een theatervoorstelling bijgewoond, het plan is om deze activiteiten en projecten uit te breiden over de rest van de klassen. Landelijk leeft ongeveer 6% van de kinderen in armoede, in de gemeente Midden-Groningen ligt dit armoedecijfer veel hoger, hier leeft zo’n 13% van de kinderen in armoede. ‘In Midden-Groningen is dat ruim het dubbele van het aantal kinderen, dus daar willen we iets aan gaan doen’, legt Merel uit.

Volgens Merel Prins is het lastig om de kinderen te bereiken, maar met educatie op scholen zien zij de grootste kansen: ‘Wij denken dat scholen dé plekken zijn waar wij de meeste aandacht van de kinderen en jongeren in onze gemeente kunnen vinden’. Nadat de kinderen hun eigen geld hebben geknutseld, kregen zij de mogelijkheid om iets leuks met dit ‘geld’ te kopen, bijvoorbeeld een spaarvarken.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl