Weer verlies voor v.v. Hoogezand

Zaterdagmiddag moest Hoogezand-1 naar Winsum. De scheidsrechter van de wedstrijd was de heer H.A. (Richard) Venekamp. Al in de derde minuut kwam Winsum op een 1-0 voorsprong; Bloem zette voor, keeper Jungman gleed uit en de 1-0 is een feit. In de zevende minuut vond al een wissel plaats bij v.v. Hoogezand, Arnold Slagter kwam voor Navid Poya binnen de lijnen. Toen ging het snel bij Winsum, Tijs Mulder schiet zijn corner in één keer in de verre hoek; 2-0 (Frankrijk – Nederland ‘taferelen’). Het is in Winsum een moeilijk bespeelbaar veld, het gladde veld speelt parten. Keeper Wouter Meier van Winsum komt verkeerd terecht en raakt licht geblesseerd, na de behandeling leek hij echter wel weer verder te kunnen spelen. In de 31e minuut kwam Winsum zelfs op 3-0 voorsprong, doelpuntenmaker Tim Hoff kreeg de bal van Mulder voor de voeten en kon uithalen voor de 3-0 in de verre hoek. Tijdens de 34e minuut was er een overtreding op Tijs Mulder, via een vrije bal kon Yume Ramos uithalen, maar zijn schot valt net naast het doel. In de 37e minuut grijpt trainer Bart van Veen in; nummer 16 Samerson Sambré eruit en nummer 19 Wolter van Duinen komt binnen de lijnen. In de blessuretijd werd het ook nog 4-0 voor Winsum, het doelpunt werd gescoord door Yumé Ramos. De keeper van Hoogezand schiet de bal uit, maar glijdt wederom uit, waarna Yumé Ramos de bal aan kon nemen en onberispelijk in het doel schoot. 4-0 rust, waarbij de weersomstandigheden ontegenzeggelijk in het voordeel van Winsum waren. Het is lastig voetballen in de straffe wind.

De trainer van Winsum brengt nog een wissel aan, Tobias van de Berg verlaat het veld en maakt plaats voor Florian Carles, spelend onder nummer 3. Nog één wissel voor Hoogezand; Gezienus van Iren voor Johan van Zwol. In de tweede helft valt er nog weinig plezier te beleven. In de 64e minuut een strafschop voor v.v. Hoogezand na een tackle van Zwakenberg, Heine Uuldriks schiet Hoogezand vervolgens op 4-1. Het gaat weer harder waaien in Winsum, de corner van Hoogezand belandt al voor de goal achter de achterlijn. Beide ploegen hebben het moeilijk met de omstandigheden.  Toch zijn er kansen voor Winsum, maar zowel Jered Faleye (binnengekomen voor Bloem) als Yume Ramos missen de goal. Tim Hoff en Menno Mulder verlaten het veld voor Raul Bela en Steffen Vader van Winsum. De stand van 4-1 wordt nog in de 90ste minuut 4-2, door Kasper Oldenburger. Uit een afgeslagen corner maakt Hoogezand zo een eindstand van 4-2.

Moeilijke omstandigheden, maar toch weer verlies voor de Boys van Hoogezand. Door de uitslagen van afgelopen zaterdag van de concurrenten wordt de weg moeilijker voor Hoogezand. De stand onderin de ranglijst is nu:

1. Leeuwarder Zwaluwen 16 – 20
  2. Drachtster Boys 16 – 19
  3. Gorecht 17 – 19
  4. Hoogezand 17 – 18
  5. Fean’58 17 – 11
  6. FVC 15 – 09

Waarbij aangetekend dient te worden dat nummer 13 en 12 direct degraderen en de nummers 10 en 11 in de nacompetitie moeten spelen om in de 1ste klasse F ook het volgend seizoen te mogen spelen.

Het basis Elftal van Hoogezand, die het zaterdagmiddag moest doen, bestond uit: 1. Jungman, 2 Fluks, 4 Van den Berg, 6 Hamming, 7 Poyan, 8 Slor, 9 van Iren, 12 Bulder, 15 Oldenburger, 16 Sambre, 20 Uulderiks. Wissels Charles, Slagter, van Zwol en van Duinen.