Wehe den Hoorn: kanskaartenactie gestart door wethouder de Visser

Wethouder Mariëtte de Visser startte woensdag 2 november de Kanskaartenactie in Wehe-den Hoorn. Veel mensen laten (inkomens) ondersteunende maatregelen liggen. De actie is bedoeld om mensen op weg te helpen gebruik te maken van de regelingen. De wethouder onthulde bij Het Hogeland College in Wehe-den Hoorn een groot spandoek om de inwoners te attenderen op de actie. Meerdere verenigingen, waaronder dorpsbelangen Wehe-den Hoorn, ondersteunen de actie. Kandidaten van het Leer & Ontwikkelcentrum van het Werkplein Ability brachten de Kanskaarten rond.

 

Wethouder Mariëtte de Visser was blij met het initiatief van Humanitas `t Hoogeland. Volgens de wethouder is de actie ook goed voor de samenwerking en samenhang in de dorpsgemeenschap. Ze wees nog op de speciale zorgverzekering voor de minima in de gemeenten De Marne, Eemsmond, Bedum en Winsum. Ze wenste de samenwerkende vereniging een succesvolle actie toe.

Eric van der Klei, voorzitter van dorpsbelangen Wehe-den Hoorn vindt dat de actie goed past in het nieuwe beleid van de vereniging. Dorpsbelangen heeft met andere partijen uit het dorp nog niet zo lang geleden het Helpende Handje opgestart.  Mensen die het niet zelf meer kunnen worden geholpen met kleine klusjes, zoals boodschappen halen, gras maaien of een lamp vervangen.

Eric van der Klei: “Nu kunnen we via de kanskaartenactie mensen een handje  helpen bij het aanvragen van toeslagen en bijvoorbeeld het gebruik maken van de zorgverzekering speciaal voor de minima”.

De kandidaten van het Leer & Ontwikkelcentrum van het Werkplein Ability brachten de Kanskaarten rond. De kaarten worden tussen 15 november en 1 december opgehaald door vrijwilligers vanuit meerdere organisaties. Hoewel de actie specifiek gericht is op Wehe-den Hoorn bestaat er voor iedereen in het gebied van Humanitas `t Hoogeland (gemeenten Bedum, De Marne, Eemsmond en Winsum) de gelegenheid het bijbehorende formulier te downloaden via de site van Humanitas `t Hoogeland en de deelnemende verenigingen en organisaties, in te vullen en te sturen naar ta.hoogeland@humanitas.nl.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl