Wijkcentrum de Kern viert 60 jaar jubileum

Op 22 september 2023 viert Wijkcentrum de Kern in Hoogezand, samen met Stichting bewonersorganisatie Noorderpark een jubileumfeest. De Kern bestaat 60 jaar en stichting bewonersorganisatie bestaat 25 jaar. Vroeger stond het wijkcentrum op slopen, maar vanwege de hulp van bewonersorganisatie Noorderpark mocht uiteindelijk het wijkcentrum blijven staan. Daar is het wijkcentrum nog steeds erg dankbaar voor.

In 1998 was er herstructurering in de wijk Noorderpark. Alles is toen op de kop gezet en er kwam veel nieuwbouw. Met deze herstructurering wilden ze op de locatie van de Kern een appartementencomplex bouwen met daaronder een wijkcentrum, maar dan veel kleiner dan hoe het wijkcentrum nu is. Het wijkcentrum bevat nu bijna 1400 m², maar ze wilden het voor de helft inkrimpen. Aangezien de wijk het daar niet mee eens was, is dat idee afgeblazen. Wijkcentrum de Kern had na de herstructurering een streven om 10 jaar functioneel open te blijven. Die 10 jaar zitten ze nu ondanks het coronavirus ruimschoots overheen met nog steeds een vol programma tot eind 2026.

“We zitten nu met 27 hard werkende vrijwilligers bij Wijkcentrum de Kern, waarvan 3 vrijwilligers nog maar 15 jaar oud zijn. Het is een heel mooi team van jong tot oud. En daar mogen we heel trots op zijn” vertelt Herman Meertens, beheerder van Wijkcentrum de Kern

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
Email