Winst voor vv Hoogezand

De wedstrijd WKE’16 tegen het vlaggenschip van vv Hoogezand werd in Emmen gespeeld, onder leiding van scheidsrechter R. Wijma. (Hoogezand basis XI: F. Akkerman, Fluks, Al Ezo, van Duinen, Bloeming, Krebs, Kesimaat, van Zwol, Slor, Uuldriks, L. Akkerman). Na 10 minuten gespeeld is de thuisploeg veelvuldig in de aanval, maar tot grote kansen heeft het nog niet geleid. Een goed opgezette aanval van Hoogezand belandt via een schot van Lars Akkerman helaas in het zijnet. Hoogezand heeft de beginfase goed door staan en krijgt nu zelf ook kansen. 29′ Heine Uuldriks schiet Hoogezand vanaf de strafschopstip op 0-1. Het spel gaat over en weer met diverse schoten op beide doelen, maar gevaarlijk zijn die schoten niet. 44′ Een vrije trap rondom de 16 meter voor WKE ’16, maar Fedde Akkerman red. De aanleiding was een overtreding van Mart Bloeming die een gele kaart heeft ontvangen.

De ruststand op Sportpark Grote Geert tussen WKE ’16 en Hoogezand is 0-1. Namens vv Hoogezand de 11de treffer van de nummer 20 van Hoogezand Heine Uuldriks.

Ruststand 0-1

De 2e helft: Hoogezand heeft NIET gewisseld! In de 48e minuut komt WKE ’16 op 1-1. Ook na de rust kregen beide teams nog enkele kansen, Een mooie aanval van Hoogezand, maar de bal gaat via een verdediger achter. De hoekschop word vervolgens weg gewerkt. Ook een 2e hoekschop word weggewerkt en in de counter legt Lorans Al Ezo de aanvaller van WKE ’16 neer en ontvangt een gele kaart. 64’ Hoogezand komt weer aan de leiding door een fraai doelpunt van Sven Kesimaat.

74’ PENALTY voor HOOGEZAND, maar Heine Uuldriks mist ! 77’ De keeper van WKE’16 ontvangt een rode kaart van scheidsrechter Wijma. WKE ’16 moet met 10 man verder. De keeper maakt hands buiten zijn eigen strafschopgebied 90+3′ Nog een grote kans voor WKE ’16, maar de bal belandt op de de lat en gaat over.

Eindstand 1-2

Een zeer belangrijke overwinning voor het team van trainer Jan Kloetstra in de strijd tegen degradatie. Zoals bekend is het dit seizoen een extra degradatie plek. Twee ploegen degraderen direct naar de tweede klasse en drie ploegen moeten de zeer zware nacompetitie spelen. Volgende week komt GVAV op bezoek op sportpark de Kalkwijck dit team verloor zondagmiddag thuis met 1-2 tegen SVBO.