Winsum: Feestelijke informatiemarkt 28 juni

Op donderdag 28 juni organiseren de gemeente Winsum en de herindelingsgemeente Westerkwartier een feestelijke informatiemarkt voor de inwoners van het gebied Middag. Dit gebied omvat de dorpen Ezinge, Feerwerd, Garnwerd, Aduarderzijl en Oostum. Het gebied Middag wordt per 1 januari 2019 samen met de voormalige gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn ingedeeld in de nieuwe gemeente Westerkwartier.
De informatiemarkt wordt gehouden op donderdag 28 juni 2018 van 19.00 tot 22.00 uur in de Doorrit bij café Hammingh in Garnwerd. Alle belangstellenden zijn van harte welkom. De burgemeesters Rinus Michels (Winsum) en Henk Kosmeijer (Marum) geven een toelichting op de komende herindeling. Daarna is er een informatiemarkt.

In gesprek
Op de informatiemarkt kunnen inwoners onder het genot van een hapje en drankje in gesprek met ambtenaren van de gemeenten. Er is informatie over de onderwerpen Wonen & Woonomgeving, Dienstverlening & Privacy, Evenementen & Vergunningen, Recreatie, Sport & Cultuur en Welzijn & Onderwijs. Hiernaast willen de gemeenten graag ook van de inwoners weten welke vragen er bij inwoners leven en waar extra aandacht aan moet worden geschonken.
Achtergrond herindeling
De gemeente Winsum zal per 1 januari 2019 opgaan in de nieuwe gemeente Het Hogeland. Met uitzondering van het gebied Middag. Dit gebied zal vanaf 1 januari 2019 overgaan naar de nieuwe gemeente Westerkwartier. Inwoners van Middag hebben tijdens een volksraadpleging hier zelf de voorkeur voor uitgesproken.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl