Winsum: gemeente gaat over op bio-zout

Krijgen we dit jaar weer een winter met veel kou en gladheid? Gemeente Winsum is er in ieder geval goed op voorbereid. De gemeente heeft zo’n 200 ton zout in voorraad. Deze winter strooit de gemeente voor het eerst met bio-zout. Bio-zout is een 100% biologisch en duurzaam wegenzout, afkomstig uit de vervaardiging van biobrandstof. Dit is veel minder belastend voor het milieu dan het gewone zout. Voordeel is ook dat er preventief kan worden gestrooid, dus al voordat de gladheid optreedt.

Wethouder Harmannus Blok: ¨De vorige winter kende een periode met extreme weersomstandigheden. Hieruit heeft de gemeente lering getrokken. De routes zijn enigszins aangepast. In de gemeente Winsum wordt gestrooid op hoofdwegen, busroutes, hoofdfietspaden, invalswegen, doorgaande routes en bruggen, en op toegangswegen naar scholen, zorgcentra en trein- en busstations. Bij extreme weersomstandigheden worden daarna in het komend seizoen ook alle overige wegen gestrooid´.

Vanaf nu staan de medewerkers van Beheer en Onderhoud weer paraat om met man en macht, bij nacht en ontij, de gladheid te bestrijden om zo de doorgaande routes begaanbaar te maken. In het gladheidsjournaal op www.winsum.nl is meer informatie te vinden over de gladheidsbestrijding, zoals de strooiroutes en een lijst met veel gestelde vragen.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl